Banja Luka

Prvorođenoj bebi Angelini gradonačelnik Banjaluke darovao zlatnik

Prvorođenoj bebi Angelini gradonačelnik Banjaluke darovao zlatnik
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Prvorođenoj bebi Angelini gradonačelnik Banjaluke darovao zlatnik

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić uručio je danas zlatnik i 1.000 KM prvorođenoj bebi u 2020. godini sa područja grada Angelini Simović, dok su predstavnici Komercijalne banke uručili štednu knjižicu sa 500 KM.

Radojičić je rekao novinarima nakon darivanja da je beba rođena dva minuta iza ponoći i da je treće dijete u toj porodici.

"Svoj rođenoj djeci i njihovim porodicama želimo da, ne samo u ovoj godini, već u svom odrastanju žive u jednom lijepom i uređenom gradu, u dobroj Republici, da obiđu svijet i sve što je dobro donesu sa sobom nazad i vrate se svom gradu", naveo je Radojičić.

On je podsjetio da Gradska uprava već tri godine finansira sve zahtjeve s ispunjenim postojećim uslovima za vantjelesnu oplodnju i da se razmišlja o tome da uslovi budu još fleksibilniji kako bi mogao konkurisati veći broj lica.

Radojičić je naveo da Banjaluka povećava i kapacitete u predškolskim ustanovama, a da je plan za ovu godinu obezbjeđivanje 600 novih mjesta u vrtićima.

Član Uprave Komercijalne banke Banjaluka Siniša Smiljanić naveo je da ta banka nastavlja tradiciju darivanja prvorođene bebe i daje svoj doprinos natalitetu.

Direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je ovaj čin jedna od u nizu dobrih aktivnosti Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Radojičićem, ističući da ovaj čin nema samo materijalnu vrijednost, već i emotivnu, psihološku.

"Bitno je da i majke i djeca shvate da imaju podršku i grada i rukovodstva Republike Srpske", poručio je Đajić.

On je kao predsjednik fondacije "Djeca nam se rađala" zahvalio i Komercijalnoj banci na ranijoj donaciji od 2.000 KM toj fondaciji, uz očekivanje da će pronatalitetnim aktivnostima vlasti Srpske i ove fondacije biti više novorođenih u Srpskoj u ovoj godini.

Dežurni ljekar na Ginekološko-akušerskoj klinici UKC-a Vladimir Perendija naveo je da je beba Angelina teška tri kilograma i 580 grama, duga 52 centimetra i da je ocijenjena visokom ocjenom, dodajući da su u novogodišnjoj noći rođeni četiri djevojčice i jedan dječak.

Angelinina majka Sanja Simović navela je da je porod protekao odlično i brzo i izrazila zahvalnost doktorki Aleksandri Rodić koja je izvela sve tri njene trudnoće do kraja.

Simovićeva je zahvalila i ostalom osoblju koje je učestvovalo u porodu, a koje je nosilo novogodišnje kapice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije