Banja Luka

Pratite nas na Google news

Pušten u saobraćaj kružni tok kod Policijske uprave

Pušten u saobraćaj kružni tok kod Policijske uprave
Foto: Srna | Pušten u saobraćaj kružni tok kod Policijske uprave
Srna

BANJALUKA - Kružna raskrsnica u blizini Policijske uprave na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Kozarske u Banjaluci, vrijedna oko 370.000 KM, danas je zvanično puštena u saobraćaj.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je novoizgrađenu kružnu raskrsnicu obišao sa načelnikom gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slavišom Sandićem, rekao je novinarima da je riječ o desetoj kružnoj raskrsnici u ovom mandatu gradske vlasti.

On je pojasnio da se ova raskrsnica nalazi na jednom od frekventnijih raskršća u gradu i predstavlja poveznicu nekoliko važnih saobraćajnica.

Radojičić je naveo da je izvođač radova, preduzeće "Kozaraputevi", završilo posao prije krajnjeg roka, te izrazio nadu da će ova raskrsnica rasteretiti saobraćaj.

"Raskrsnica je neobičnog oblika i nije klasična jer ima šest krakova, odnosno četiri saobraćajnice koje su uzlazno izlazne i dva priključka za stambene blokove", rekao je Radojičić.

On je istakao da je, ustvari, riječ o dvije trokrake raskrsnice koje su spojene na jednom mjestu - na ukrštanju ulica Isaije Mitrovića, Solunske i Kozarske i još jedna poveznica istočnog i zapadnog tranzita.

"Cijelu liniju istočnog tranzita, zaključno sa Zelenim mostom, u potpunosti smo spojili i sa sjeverne strane. Preko ove raskrsnice ide jedno od kopčanja centra grada i do zapadnog tranzita", pojasnio je Radojičić.

Radojičić je rekao da je sljedeće na redu sjeverno kopčanje zapadnog i istočnog tranzita, odnosno velika raskrsnica kod Lesnine, za koju "Putevi Republike Srpske" treba da raspišu javni poziv, a projektna dokumentacija je završena.

Načelnik gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić izrazio je zadovoljstvo što je ova raskrsnica završena prije zime, navodeći da je na cijelom potezu, prema Zelenom mostu i istočnom tranzitu prema Mrkonjić Gradu, otvoren koridor.

Sandić je rekao da je na raskrsnici testiran najduži autobus koji saobraća, dug 16 metara, a sve je prošlo bez problema.

On je naglasio da na ovakvim raskrsnicama nije predviđeno da se saobraćaj odvija velikim brzinama, nego je suština kružnog toka u tome da mu se pristupa sporije, sa povećanom pažnjom.

"Onaj ko misli da će kroz ovakvu raskrsnicu proći sa brzinom 40-50 kilometara na čas, to sigurno neće moći bezbjedno. Ako poštuju propise, svima je zagarantovana bezbjednost", poručio je Sandić. 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije