Banja Luka

Putevi na Manjači prohodni, ekipe spremne da intervenišu

Putevi na Manjači prohodni, ekipe spremne da intervenišu
Foto: Gradska uprava | Putevi na Manjači prohodni, ekipe spremne da intervenišu

Zbog snježnih padavina ekipe zimske službe su juče bile na terenu od ranih jutarnjih časova i intervenisale su na platou Manjače, čiji putevi su sada prohodni, a prate situaciju i u ostalim gradskim i prigradskim dijelovima, saopštili su iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

"Svi putevi su očišćeni i prohodni, čime je omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja", saopšteno je iz ovog odjeljenja.

Prema njihovim riječima, nadležne službe su spremne da intervenišu u skladu sa potrebama, kako u gradskim, tako i u prigradskim područjima.

Tokom ove zimske sezone snijeg na gradskom području uklanjaju preduzeća "Čistoća" i "Bunić kompani", dok će na seoskom području raditi "Kozaraputevi", "Niskogradnja Marjanović", "Građenje Đurić", "Eko euro tim", "Golden kard" i "Vrt dizajn i trend".

Dodaju da su zadaci zimske službe: mašinsko čišćenje snijega sa ulica i drugih površina, te sa lokalnih i nekategorisanih puteva, sprečavanje nastanka poledice posipanjem soli i abrazivnog materijala i slično.

"Građani su obavezni da uklanjaju snijeg i led ispred stambenih zgrada, svako ispred svog ulaza, zatim da uklanjaju led sa krovova poslovnih i stambenih zgrada", poručuju iz ovog odjeljenja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije