Banja Luka

Radionica pantomime i uličnog teatra u Banjaluci

Radionica pantomime i uličnog teatra u Banjaluci
Foto: Ustupljena fotografija | Radionica pantomime i uličnog teatra u Banjaluci

BANJALUKA - Grad Banjaluka i Projektni tim Festivala uličnih zabavljača "Trotoart" pozivaju sve one koji žele da nauče više o pantomimi i uličnom teatru da se prijave na osmodnevnu radionicu koja će biti organizovana u okviru ovogodišnjeg festivala.

Radionica je, kako kažu, namijenjena svima koji sebe vide u ulozi pantomimičara ili uličnog performera.

"Za ovu radionicu nisu važne godine, a nije potrebno ni prethodno iskustvo u pozorištu i glumi ili nekoj drugoj srodnoj umjetnosti", kazali su oni, te dodali da svi zainteresovani mogu da se prijave putem maila: [email protected] , a učešće na radionici je besplatno.

"Organizator nema mogućnost pokrića troškova smještaja i prevoza za učesnike, te je samim tim poziv ograničen na Banjaluku i okolinu, odnosno na sve one koji mogu učestvovati svih osam dana", objasnili su oni, te dodali da je u prijavi potrebno navesti: ime, prezime, kontakt telefon i mail, te opisati zašto želite učestvovati na radionici.

"Rok za prijave je četvrtak, 30. maj, do 12 časova, dok će prvi sastanak sa učesnicima biti održan već 1. juna", naveli su oni.

Projektni tim festivala će izabrati 10 osoba koje će učestvovati na radionici.

Radionica će trajati od 1. do 6. juna svakog dana od 18 do 20 časova.

"Nakon toga, 7. i 8. juna planirano je učešće polaznika u okviru programa Festivala 'Trotoart' radi demonstracije stečenih vještina i izvođenja zajedničkog nastupa", objasnili su oni, te dodali da će se na radionicama izučavati tehnike klasične pantomime, kroz koje će se savladati i nastup za ulične žive statue, te kako se nastupa kao performer na ulici sa ovim tehnikama.

"Radionica je zabavna, kreativna, inovativna i budi u ljudima sve ono što nisu znali da posjeduju kao talenat", zaključili su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije