Banja Luka

Radišići demontiraju "Kajak terasu", krivične Stanivukoviću i komunalnom policajcu

Radišići demontiraju "Kajak terasu", krivične Stanivukoviću i komunalnom policajcu
Foto: Dražan Pozderović | Radišići demontiraju "Kajak terasu", krivične Stanivukoviću i komunalnom policajcu

​BIJELJINA - Pravni tim u konsultaciji sa porodicom Radišić odlučio je da demontira dio "Kajak terase" u Banjaluci koja se uklanja dobrovoljno od strane investitora, rekao je Miloš Stevanović, advokat ove porodice na konferenciji za novinare u Bijeljini.

On je istakao da je Komunalna policija Banjaluka nezakonito donijela odluku za demontažu objekta, te da su oni to učinili iz više razloga.

"Želimo da sačuvamo javni red i mir u Banjaluci. Porodica Radišić ne želi da učestvuje u političkim prepucavanjima. Ovo je samo demontiran dio "Kajak terase" dok potpuno legalno i sasvim dobro radi kafić", naglasio je Stevanović.

Naveo je da Gradska uprava nije postupila u skladu sa zakonom, te je upitao Stanivukovića zašto je zaboravio da kaže zbog čega nisu dostavljeni spisi u drugostepenoj žalbi u ovom slučaju.

"Mogu da obavijestim javnost da smo podnijeli krivičnu prijavu protiv komunalnog policajca koji je naložio rušenje "Kajak terase", te Draška Stanivukovića, gradonačelnika Banjaluke. On nije sačekao donošenje presude, već je sam naložio rušenje", objasnio je Stevanović.

Istakao je da pravni tim porodice Radišić nije želio da bilo ko izvodi neke performanse pred ovim objektom, te da se tu skupljaju političari.

"Do sutra će biti sve uklonjeno. Po okončanju svih procedura podnijećemo protiv Gradske uprave Banjaluka prijavu za nadoknadu štete koju su prouzrokovali porodici Radišić", kazao je Stevanović.

Dodao je da će se pojaviti sa svojim timom sutra u 15 časova ispred "Kajak terase" i u slučaju da bude Stanivuković, ističe da će biti srećan da sa njim ukrsti argumente oko ovog slučaja.

"Pozivamo gradonačelnika da se prestane baivti porodicom Radišić i ostavi ih na miru, oni dobijaju svakodnevne prijetnje. Ovo su jednostrane odluke i nepoštovanje institucija RS. Pozivamo policiju i javnost da se bavi sigurnošću porodice Radišić. Obavijestili smo Komunalnu policiju kada je počela demontaža, te ćemo ih uredno i obavijestiti kada ona bude završena", zaključio je Stevanović.

Stanivuković ističe, da se zbog ovoga osjeća kao moralni pobjednik.

On je naveo da je za ovo kratko vrijeme svoje političke karijere osporavan 1.000 puta.

"Ovo nisu nikakvi politički poeni, samo ne može se ništa raditi na gradskom zemljištu. Ja dolazim u subotu u 15 časova na lokaciju "Kajak terase" kao i ranije što sam rekao. Ono što oni do tada uklone, neka uklone, ostalo ćemo mi", rekao je Stanivuković.

Dodao je da će na ovom mjestu biti posađeno drveće jer je predviđeno da tu bude zelenilo.

"Smiješno je da prijete tužbama, ja umjesto bedževa i markica skupljam samo krivične prijave. Ovo nije laka i jednostavna borba da se sistem mijenja, ja sam znao da će ovaj dan doći. Nepravda se ne ispravlja preko noći, potrebno je vrijeme", istakao je Stanivuković.

Povezana vijest: Investitor ruši "Kajak terasu"?

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije