Banja Luka

Radnici "Eko toplana" zasadili sadnice crvenog hrasta

Radnici "Eko toplana" zasadili sadnice crvenog hrasta
Foto: Dražan Pozderović | Radnici "Eko toplana" zasadili sadnice crvenog hrasta

BANJALUKA - Radnici "Eko toplana" Banjaluka rado su se odazvali pozivu za donaciju sadnica te su danas, ne samo donirali, već i posadili sadnice crvenog hrasta na inkluzivnom dječjem igralištu "Svako dobro" u Ulici Starine Novaka u banjalučkom naselju Obilićevo.

Dragana Kljajić, član Upravnog odbora "Eko toplana", istakla je veliko

zadovoljstvo što su se mogli uključiti i na ovaj način doprinijeti ozelenjavanju grada.

"S obzirom na to da svi znamo da zbog problema sa usvajanjem budžeta grad nije imao sredstva za jesenju sadnju, rado smo se odazvali javnom pozivu gradonačelnika za doniranje jesenjih sadnica i sađenje istih", rekla je Kljajićeva.

Naglasila je da im je veoma drago što su "Eko toplane" samo jedna od mnogobrojnih društveno odgovornih kompanija koje su se odazvale ovom pozivu.

"Na lokaciji koju je odredila Gradska uprava kao adekvatnu, posadili smo sadnice crvenog hrasta i ukrasnog žbunja. Takođe nam je drago što svojim primjerom pokazujemo, kao i mnogi naši sugrađani da, ukoliko postoji dobra volja, svakako postoji način", kazala je Kljajićeva.

Vladimir Grujić, šef Kabineta gradonačelnika Banjaluke, iskazao je zahvalnost ekipi "Eko toplana" što su donirali i posadili ove sadnice.

"Podržali smo akciju sadnje društveno odgovorne kompanije 'Eko toplane' u ovom dijelu grada. Izuzetno nam je drago što je to u blizini dječjeg igrališta, jer će na ovaj način djeca iz ovog dijela grada imati ljepše uslove za igru", istakao je Grujić.

Dodao je da se akcija nastavlja i u drugim dijelovima grada te je pozvao sve društveno odgovorne kompanije, kao i građane da se uključe i doniraju sadnice.

Podsjećamo, u novembru prošle godine radnici "Eko toplana" posadili su sadnice japanske trešnje na dva dječja igrališta i u blokovskom naselju u Ulici Federika Garsije Lorke u okviru projekta ozelenjavanja gradskih površina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije