Banja Luka

Radnici "Tamarisa" i "Eko-bela" na terenu više nego inače

Radnici "Tamarisa" i "Eko-bela" na terenu više nego inače
Foto: N.N. | Radnici "Tamarisa" i "Eko-bela" na terenu više nego inače

Košenje i dezinfekcija javnih površina u gradu pojačani su zbog virusa korona, potvrdili su za "Nezavisne" u kompanijama koje se bave dezinfekcijom i uređenjem gradskih površina.

U kompaniji "Tamaris", koja vrši košenje javnih zelenih površina u gradu, rekli su da su dosad pokosili zelene površine u sedam naselja.

"Iz Gradske uprave smo dobili nalog da se ranije krene s košenjem. Dosad su pokošene površine u naseljima Centar 1 i 2, Rosulje, Nova varoš, Obilićevo i Starčevica, a trenutno se kosi u naselju Borik", kazali su u "Tamarisu".

Dodali su da su trake uz saobraćajnice pokošene te da su parkovi dosad dva puta pokošeni.

"U narednom periodu je planirano da se ponovo pokose trake uz saobraćajnice, kao i naselja Kočićev vijenac, Sunca i Mjeseca, prostor željeznice, kolonije i autobuske stanice, te naselja Ada i Lauš", naveli su u ovoj kompaniji.

U kompaniji "Eko-bel" su istakli da su od početka pandemija virusa korona sa svim svojim kapacitetima svakodnevno angažovani u dezinfekciji javnih površina i objekata u gradu.

"Mi smo nastavili da radimo i dezinsekciju u prostorima gdje imamo ugovore, a u toku je i deratizacija grada, koju smo priveli kraju", rekao je Vladimir Šušnjar, direktor kompanije "Eko-bel".

Istakao je da su obavili dezinfekciju obdaništa, škola i zdravstvenih ustanova te da je obavljena i sistematska deratizacija kanalizacione mreže.

"Trenutno svakodnevno radimo dezinfekciju u zajednicama etažnih vlasnika i kod svih drugih subjekata koji nas angažuju", kazao je Šušnjar.

Dodao je da su sada, s otvaranjem dodatnih objekata kojima je ranije bio onemogućen rad, i oni angažovani.

"U većini tih objekata bili smo angažovani na dezinfekciji prije njihovog otvaranja. Takođe nas je grad angažovao na dezinfekciji javnih površina i većih objekata u kojima radi više ljudi", naveo je Šušnjar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije