Banja Luka

Radojičić: Banjaluka će tokom praznika biti puna turista

Radojičić: Banjaluka će tokom praznika biti puna turista
Foto: N.N. | Radojičić: Banjaluka će tokom praznika biti puna turista

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas da ponovo raste broj turista koji posjećuju najveći grad u Republici Srpskoj, te da očekuje da će Banjaluka tokom novogodišnjih praznika biti puna.

"Turizam je izuzetno važan za Banjaluku. Imali smo konstantan rast prethodnih godina, ali je prošla Nova godina upropaštena, znate zbog čega i na koji način. Od tada se trebalo bukvalno vraćati iz minusa. Sve što je bilo spremljeno za novogodišnje praznike bilo je otkazano pod uticajem protesta i trebalo je ponovo vraćati turiste", rekao je Radojičić novinarima u Banjaluci.

Navodeći da je turizam veoma osjetljiva privredna grana koja reaguje na svaki poremećaj, Radojičić je istakao da su početkom ove godine i tokom zime imali mnogo problema, te da su morali da ubjeđuju ljude da ponovo posjete Banjaluku.

"Sada broj turista ponovo raste i ukupna statistika za ovu godinu je vrlo dobra. Broj kreveta u gradu je udvostručen što svjedoči o povećanoj tražnji. Počeli smo mandat sa 1.900, a sada imamo oko 3.500 registrovanih kreveta", naglasio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije