Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić: Banjaluka prvi grad u BiH sa 'četbot' servisom

Radojičić: Banjaluka prvi grad u BiH sa 'četbot' servisom
Foto: Grad Banjaluka | Radojičić: Banjaluka prvi grad u BiH sa 'četbot' servisom
Srna

BANJALUKA - Banjaluka je prvi grad u BiH koji je uveo digitalni servis četbot na "Viberu", putem kojeg će građani na jednostavniji način moći da dobiju informacije iz gradske administracije, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić.

Radojičić je na predstavljanju ovog servisa rekao da je četbot predviđen Strategijom razvoja grada, u kojoj je jedna od četiri fokusne oblasti - oblast pametnih gradova.

"To podrazumijeva uvođenje informacionih tehnologija u sve usluge u gradu - administrativne, saobraćajne, komunalne djelatnosti ili poljoprivredu", rekao je Radojičić.

On je pojasnio da se četbot nalazi unutar "Viber" zajednice grada Banjaluka, koja broji više od 28.000 registrovanih korisnika, te pruža mogućnost kako postojećim, tako i novim korisnicima, da brzo dobiju sve potrebne informacije o uslugama koje pruža gradska administracija.

"Četbot obuhvata informacije koje se nude korisnicima, a odabrane su na osnovu statistike najposjećenijih usluga i stranica na sajtu grada, te iskustava odjeljenja u radu sa građanima. Preko 'Vibera' građani mogu dobiti informaciju o najtraženijim uslugama, adresama i radnom vremenu", rekao je Radojičić.

Radojičić je naglasio da su grad Banjaluka i kompanija "Viber" nastavili uspješnu saradnju i na četbotu, budući da je ovo treća inovacija koju grad realizuje sa tom kompanijom.

"Na 'Viber' zajednicu grada nadograđeni su stikeri sa motivima Banjaluke, dok je treća nadogradnja četbot", rekao je Radojičić.

On je najavio da će ove sedmice biti održan sastanak o uvođenju elektronske građevinske dozvole od 1. januara.

"Riječ je o pilot-projektu koji ove sedmice počinje sa razradom u Gradskoj upravi zajedno sa međunarodnim konsultantima i gdje bi jednošalterski sistem izdavanja građevinske dozvole bio preveden u elektronsku formu", rekao je Radojičić.

Unapređenje postojeće "Viber" zajednice grada Banjaluka finansijski je podržala kompanija "Prointer ITSS", čiji je direktor Bojan Vujić izrazio zadovoljstvo što su doprinijeli uvođenju ovog digitalnog servisa.

"Četbot je moderan servis koji na brži i jednostavniji način omogućava komunikaciju Gradske uprave sa građanima putem 'Vibera'. Servis je proizvod kompanije 'Prointer' razvili su ga naši stručnjaci zajedno sa globalnim IT partnerima", rekao je Vujić.

Vujić je izrazio zadovoljstvo što je Banjaluka prvi grad u BiH koji od danas ima novu mogućnost komunikacije sa građanima.

Direktor Sektora za marketing i odnose sa javnošću u kompaniji "Rakuten viber" Zerena Kanceva rekla je da četbot predstavlja napredni digitalni instrument na njihovoj platformi koji će ubrzati i obogatiti komunikaciju među građanima i posjetiocima Banjaluke.

"Sigurni smo da će pozitivna iskustva korisnika četbot aplikacije grada Banjaluka na `Viberu` postaviti nove standarde i doprinijeti daljem razvoju komunikacije među gradovima, razvoju administrativnih usluga i kvaliteta komunikacije svih građana koji koriste ovu aplikaciju kompanije `Rakuten viber`", izjavila je Kanceva.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Novi Nike model - Air Max 200 dostupan u Juventa Urban šopovima širom BIH

Marketing tim / 20.11.2019 11:05

Još od 90-ih, Air Max je definitivno jedan od najpopularnijih modela patika. Preko 30 godina slava ovog modela nije jenjavala, što zbog neprikosnovene udobnosti koju pruža vazdušni đon, ali i zahvaljujući uvijek odvažnom dizajnu koji nas nikad ne ostavlja ravnodušnim.

Air Max, odavno više nije samo patika. To je stil, pravac i način iskazivanja sopstvene individualnosti i urbanog i aktivnog stila života. Danas ih vole i nose različite generacije - ljudi srednjih godina koji su ovim patikama ostali vjerni još iz svog tinejdžerskog perioda, pa do mlađih generacija koje su oduševljene kultnim statusom koji ovaj model nosi sa sobom.

Nike je sredinom ljeta predstavio novog člana Air Max porodice – Air Max 200. Ovaj model predstavlja kombinaciju dvije Nike ikone - Air Max 180 i Air Max 270.

Ono što je specifično jeste da ovaj model pruža 200 procenata više Air đona od svojih prethodnika zbog čega i pretenduje da osvoji epitet najudobnijeg Air Max modela do sada.

Par je takođe dobio i lagani uložak od pjene, zarad cjelodnevnog komfora, kao i gumu na spoljnom dijelu đona, zbog poboljšane izdržljivosti.

Od lansiranja do danas, Nike je predstavio nekoliko varijanti, tj kombinacija boja za ovaj model patika. Sve modele  Air Max 200 možete pronaći u Juventa Urban šopovima širom BIH. Spisak lokacija radnji možete pronaći ovdje.

Najčitanije