Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić: Bez prekoračenja u parametrima mjerenja zagađenosti vazduha

Radojičić: Bez prekoračenja u parametrima mjerenja zagađenosti vazduha
Foto: Arhiva | Radojičić: Bez prekoračenja u parametrima mjerenja zagađenosti vazduha
Srna

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da u ovom gradu, od novembra prošle godine, osim čađi ili ledbećih čestica, nije bilo prekoračenja u parametrima koji se mjere kada je riječ o zagađenosti vazduha.

"Jednom je bilo jednosatno prekoračenje dozvoljene koncentracije NO2 i nekoliko prekoračenja što se tiče čađi, odnosno lebdećih čestica, što je rezultat velikog broja individualnih ložišta", rekao je Radojičić novinarima.

On je istakao da je grad dao, iako je situacija daleko od alarmantne, nalog da se rade nove smjernice za novi akcioni plan kada je riječ o zagađenosti vazduha.

"Moraće se raditi na smanjenju korištenja automobila, provjeri kvaliteta goriva i motora i energetskoj efikasnosti jer nemamo gas i ograničeni smo na klasične energentne. Najveći problem su veliki broj individualnih ložišta i kvalitet energenta", dodao je Radojičić.

Komentarišući sve češće restrikcije vode u pojedinim prigradskim naseljima, gradonačelnik Banjaluke rekao je da je problem što izvorišta zbog nedostaka padavina nemaju vode.

"Prostor od Pavlovca prema Gornjoj Piskavici uglavnom se snabdijeva sa Subotice, te zbog nedostatka padavina ovo izvorište je već prepolovljeno, što je jako upozoravajuće jer ne možemo dopuniti izvorište. Ako problem eskalira moraćemo slati cisterne na teren. Lokalna, mala izvoriše imaju sve više problema, zato smo se i upustili u projekte vodosnabdijevanja koji vežu na gradsku vodovodnu mrežu što više naselja", pojasnio je Radojičić.

Govoreći o zahtjevu PDP-a za održavanje posebne sjednice Skupštine grada o bezbjednosti u saobraćaju, Radojičić je ocijenio da je to manipulacija građanima i predizborna kampanja u kojoj se na ljudskim žrtvama pokušavaju napraviti izborne priče.

"Dobro znaju da ne mogu sazvati posebnu sjednicu i na taj način varaju građane, a i mandate su dobili na prevari građana", naglasio je Radojičić.

Odbornik PDP-a u Skupštini grada Banjaluka Jovo Savanović i član Predsjedništva Gradskog odbora PDP-a Banjaluka Dijana Ješić predali su danas u Gradsku upravu zahtjev za održavanje posebne sjednice Skupštine grada o bezbjednosti u saobraćaju.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije