Banja Luka

Radojičić: Do kraja godine gradnja saobraćajnice od Lauša do Paprikovca

Radojičić: Do kraja godine gradnja saobraćajnice od Lauša do Paprikovca
Foto: N.N. | Radojičić: Do kraja godine gradnja saobraćajnice od Lauša do Paprikovca

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da bi do kraja godine trebalo da počne izgradnja nove saobraćajnice između naselja Lauš i Paprikovac koja bi trajno riješila gužve u ovom dijelu grada, a za šta je više od dva miliona KM obezbijedila Vlada Republike Srpske.

"U završnoj smo fazi sa svim radnjama izbora izvođača. Sredstva su obezbijeđena i u ovom momentu je sve samo stvar papirologije", rekao je Radojičić novinarima.

On je istakao da bi izgradnjom ove saobraćajnice, u dužini od 800 metara, praktično bilo otvoreno cijelo naselje Lauš.

"To je arterija samog područja oko kojeg se može dalje graditi. Regulacioni plan je veoma dobar jer podrazumijeva nekoliko atraktivnih zona, ne samo za stambenu gradnju, već i za zelene površine i sportsko-rekreativne sadržaje", naveo je Radojičić.

Odgovarajući na pitanje da li će Gradska uprava spasavati neprofitabilna preduzeća kao što su Zavod za izgradnju i "Akvana", Radojičić je naveo da je grad u programu restrukturisanja ova dva preduzeća.

"Zavod za izgradnju je uspio da izađe iz blokade koja je trajala u više navrata u proteklim godinama. Mislim da je trenutno na dobrim nogama da nastavi da posluje sa znatno smanjenim brojem radnika i manjim prostorom", rekao je Radojičić.

On je naveo da "Akvana" ima velike dugove, kao i da vanjski bazen sa fiksnim troškovima i sa dva do tri mjeseca sezone, u zavisnosti od vremena, definitivno nije finansijski samooodrživ.

Radojičić je rekao da zbog velikih troškova održavanja grad sa 900.000 KM godišnje sufinansira gradski olimpijski bazen koji se nalazi u sastavu preduzeća "Akvana".

On je dodao da bi do kraja godine trebalo da bude odlučeno o daljoj sudbini ugostiteljstva u preduzeću "Akvana" i da li uopšte održavati tu djelatnost ili potpuno ići u komercijalni zakup.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije