Banja Luka

Igor Radojičić o slučaju "Poljoprivredna škola": Nepravilno utvrđene činjenice

Igor Radojičić o slučaju "Poljoprivredna škola": Nepravilno utvrđene činjenice
Foto: N.N. | Radojičić: Grad će uložiti žalbu Vrhovnom sudu u slučaju zemljišta Poljoprivredne škole

BANJALUKA - Uprava grada Banjaluka uložiće žalbu Vrhovnom sudu na presudu Okružnog suda u Banjaluci o zemljištu Poljoprivredne škole jer smatra da su nepravilno utvrđene činjenice u ovom slučaju, rekao je danas Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Dodao je da bi prema Zakonu o lokalnoj samoupravi ovo zemljište trebalo da pripadne gradu, a ne Poljoprivrednoj školi, i da će o tome odlučivati sud.

"Pitanje zemljišta Poljoprivredne škole odnosi se na desetine predmeta koji se tiču različitih korisnika, različitih čestica i nalaze se u različitim stepenima odlučivanja, i to pitanje nije samo jedan predmet", istakao je on.

Radojičić je kazao da kada je riječ o sporu koji se odnosi na imovinske odnose, a koji je grad dobio protiv preduzeća "Autoprevoz", i tu postoji mogućnost žalbe za drugu stranu.

"Na ovoj instanci dobili smo presudu u korist grada da je važeći ugovor iz 1979. godine, koji je netragom bio nestao u određenom periodu, te se nije moglo dokazati da je došlo do zamjene zemljišta i da je to bilo validno", pojasnio je Radojičić.

On smatra da je grad uspio argumentovano dokazati validnost vlasništva nad zemljištem, uključujući i objekat Muzeja savremene umjetnosti RS, kao i šire lokacije koja uključuje parking i staru autobusku stanicu.

"U oba slučaja imamo argumentaciju u korist grada", zaključio je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije