Banja Luka

Radojičić: Koalicioni odnosi u Skupštini grada dobri

Radojičić: Koalicioni odnosi u Skupštini grada dobri
Foto: N.N. | Radojičić: Koalicioni odnosi u Skupštini grada dobri

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je danas da su koalicioni odnosi u Skupštini grada dobri i da koalicioni partneri razgovaraju o budućim odnosima.

"Ima `zatezanja` oko pojedinih kadrovskih pitanja, zato što je bilo puno prelazaka, nastajanja ili nestajanja političkih partija i u odnosu na inicijalni sporazum iz 2016. godine stanje je prilično drugačije", rekao je Radojičić, koji je i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Banjaluka.

On je novinarima u Banjaluci rekao da bi bilo potpuno neracionalno u posljednjoj godini mandata sve otpakivati i iznova razgovarati, te da je bolje razgovarati o budućim odnosima i o narednim mandatima.

Radojičić je rekao da je juče održan sastanak koalicionih partnera u Banjaluci na kojem je razgovarano o trenutnom stanju, te budućim odnosima unutar koalicije.

"Ovo je bio prvi sastanak na nivou predsjednika gradskih odbora partija u vlasti u Banjaluci nakon turbulencija i izbora u više partija", rekao je Radojičić.

On je naveo da je u Skupštini grada Banjaluka u preotekle tri godine bilo mnogo turbulencija, previranja, formiranja novih partija i prelazaka odbornika sa jedne na drugu stranu, te da se dosta tog promijenilo od 2016. godine.

Radojičić je istakao da koaliciju u Banjaluci trenutno čini više od sedam političkih subjekata.

Sastanku juče u Banjaluci prisustvovali su predsjednici gradskih odbora SNSD-a, DEMOS-a, SP-a, Ujedinjene Srpske, DNS-a, Poligrafa i odbornik iz reda nacionalnih manjina u Skupštini grada, koji čine koaliciju u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije