Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić: "Kočićev zbor" nosi i patriotske poruke

Radojičić: "Kočićev zbor" nosi i patriotske poruke
Foto: N.N. | Radojičić: "Kočićev zbor" nosi i patriotske poruke
Srna

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je danas da manifestacija "Kočićev zbor" predstavlja višeslojan događaj koji sadrži kulturne, umjetničke, ali i patriotske poruke.

"Petar Kočić je bio i književnik, ali i narodni tribun koji se borio za slobodu i pravdu. Tokom protekle sedmice ova manifestacija bila je okrenuta ovim Kočićevim dimenzijama", rekao je Radojičić novinarima nakon prijema za učesnike ove manifestacije.

On je dodao da je primio književnike, ali i učesnike likovne kolonije, gdje su učešće ove godine uzeli studenti likovnih akademija iz više gradova i država.

"Književni susreti su naročito važan elemenat `Kočićevog zbora', gdje smo svake godine bili u prilici da pozdravimo veliki broj značajnih književnika i pjesnika", rekao je Radojičić.

Srpski pjesnik iz Rumunije Ljubica Rajikić poručila je da je Kočićev zbor velika manifestacija i da treba podržati sve ono što čini korijen srpskog naroda.

"Petar Kočić jeste naš korijen, ali je on uvijek i savremen", rekla je Rajikićeva, koja je ujedno i direktor u Ministarstvu kulture Rumunije.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Neven Stanić rekao je da će svečana akademija, koja je sastavni dio "Kočićevog zbora", biti obogaćena koncertom operskog pjevača Olivera Njege.

Svečana akademija "Kočićevog zbora" biće održana večeras u 20.00 časova u Banskom dvoru u Banjaluci, kada će biti uručene ovogodišnje nagrade.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije