Banja Luka

Radojičić: Mandati odbornika lični

Radojičić: Mandati odbornika lični
Foto: N.N. | Radojičić: Mandati odbornika lični

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da se određeni broj odbornika ne odaziva na sjednice gradskog parlamenta i komisija, ali da tu ni on niti Gradska uprava ne mogu da urade mnogo jer je svaki mandat lični i odbornici njime slobodno raspolažu.

"Sjednici nisu prisustvovali potpredsjednik parlamenta Milan Milaković, odbornici Marinko Umićević, Momčilo Antonić, odbornica Snježana Kutlešić-Stević i još nekoliko pojedinaca, ali ovi imenovani su svoj izostanak najavili", rekao je Radojičić novinarima u pauzi sjednice.

Opozicioni odbornik Aleksandar Petković rekao je da se danas raspravlja o najvažnijem dokumentu za jednu zajednicu, o budžetu grada, a na odboru za finansije od sedam članova pojavilo se njih četvoro, od kojih su dva bila "za", a dva protiv prijedloga.

"I današnjoj sjednici nije prisustvovalo 11 odbornika, što je pokazatelj ozbiljnosti i ove većine i samog budžeta", dodao je Petković.

Nedolazak 11 odbornika većine u Skupštinu grada Banjaluka doveo je u pitanje održavanje 38. redovne sjednice, a uz pomoć glasova četiri opoziciona odbornika usvojen je dnevni red današnje sjednice.

Parlament grada Banjaluka ima 31 odbornika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije