Banja Luka

Radojičić: Odgađanjem izbora nastavljena serija nezakonitosti

Radojičić: Odgađanjem izbora nastavljena serija nezakonitosti
Foto: N.N. | Radojičić: Odgađanjem izbora nastavljena serija nezakonitosti

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ocijenio je da je odgađanjem izbora za 15. novembar nastavljena serija nezakonitosti, koja dovodi u pitanje legalnost cijelog izbornog procesa.

Radojičić je naveo da su prvo na nezakonit način izabrani članovi Centralne izborne komisije /CIK/, jer nisu prošli konkurs, te da se to nikad do sada nije desilo.

On je napomenuo da je i odluka o raspisivanju izbora za 4. oktobar takođe bila parcijalno nezakonita, jer nije donesen rokovnik koji je obavezan po Zakonu.

"Nakon toga je potpuno nezakonito određen neki drugi termin, koji nema uporište ni u jednom članu zakona, te je 15. novembar izvađen negdje 'iz džepa' i istovremeno raspisani tenderi za materijale za izbore", rekao je Radojičić, koji je i potpredsjednik SNSD-a.

On je izjavio novinarima da građani imaju pravo da nakon četiri godine izaberu predstavnike lokalnih vlasti i da je to jedno od osnovnih demokratskih prava.

"Ovakvim činjenjem se sve dovodi u haos, a veliko je pitanje kako će sve teći i kako će se na kraju završiti", rekao je Radojičić.

CIK je odlučio da lokalni izbori u BiH budu održani 15. novembra, umjesto 4. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije