Banja Luka

Radojičić: Počela izgradnja kanalizacije u Debeljacima

Radojičić: Počela izgradnja kanalizacije u Debeljacima
Foto: Srna | Radojičić: Počela izgradnja kanalizacije u Debeljacima

BANJALUKA - U banjalučkom naselju Debeljaci danas je počela izgradnja kanalizacije u dijelu Ulice Braće Kavića, u vrijednostu od 15.000 KM, a planirano je da radovi budu okončani tokom juna.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku izgradnje kanalizacije u Debeljacima, rekao je novinarima da je projekat pokrenut na zahtjev građana, te izrazio očekivanje da će realizacija pomoći prevenciji poplava.

Izvođač radova je preduzeće "Hidrosplet", a projekat je dio investicionog ciklusa "Banjaluka se gradi".

Radojičić je istakao da će se u Banjaluci ove godine graditi široka mreža vodovoda, u vrijednosti od oko devet miliona KM, te da će sredstva biti obezbijeđena iz gradskog budžeta i kredita Evropske banke za obnovu i razvoj.

On je naveo da je ovo tek početak velikog, ovogodišnjeg ulaganja u izgradnju nove vodovodne i kanalizacione mreže u predgrađu i seoskim područjima.

"Radićemo na svim gradskim područjima - od Karanovca, Rekavica, Slavićke, Radosavke, Bronzanog majdana, Mišinog hana, Česme, vodeći se prioritetima koje su iskazali sami građani", najavio je Radojičić.

Mještanin Dalibor Đajić zahvalio je Radojičiću i Gradskoj upravi za ovaj projekat koji će pomoći da se domaćinstva zaštite od poplava.

Početku izgradnje kanalizacije u Ulici Braće Kavić prisustvovao je i predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije