Banja Luka

Radojičić: Ponosni na 22. april i antifašističku tradiciju

Radojičić: Ponosni na 22. april i antifašističku tradiciju
Foto: Ilustracija | Radojičić: Ponosni na 22. april i antifašističku tradiciju

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić poručio je danas da je Banjaluka ponosna na 22. april, dan kada je prije 73 godine poražen fašizam i dočekana sloboda, kao i na antifašističku tradiciju.

"Imamo mnogo planova i ideja kako da razvijamo naš grad, mnogo toga smo i započeli", rekao je Radojičić na prijemu koji je povodom Dana grada upriličio za predstavnike medija, civilnog sektora, kulture i sporta, kojima je zahvalio na saradnji.

On je naglasio da se najviše radi na saobraćajnoj infrastrukturi, te naveo da su u toku radovi na spajanju Istočnog tranzita, kao i izgradnja kružne raskrsnice na Rebrovcu.

Radojičić je rekao da je planirana i izgradnja Novog Zelenog mosta i još šest kružnih raskrsnica u gradu.

"U ovom momentu radimo i na nekoliko strateških dokumenata kojima planiramo razvoj grada u narednim decenijama. Tu su strategija razvoja grada, novi urbanistički plan, te strategija razvoja kulture koju radimo kao dokument u okviru naše kandidature za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine, a najvažniji kapitalni projekat je izgradnja nove toplane", poručio je gradonačelnik Banjaluke.

On je dodao da su u toku ili su završeni brojni projekti kojima bi trebalo da budu poboljšati uslovi života u gradu.

Među najvažnijim projektima Radojičić je istakao izgradnju dječijih igrališta, projekat koji Grad realizuje zajedno sa društveno odgovornim kompanijama.

"Do sada smo izgradili 12 novih dječijih igrališta, u planu je još šest, i svi koji žele da nam se pridruže u ovoj akciji su dobrodošli. Završili smo i prvu fazu obnove `Parkića`, uredili mol ispod dvorane Obilićevo, a sada tražimo druge lokacije u gradu gdje bismo manjim intervencijama uljepšali prostor", rekao je Radojičić.

On je istakao da građani traže još prostora za rekreaciju i da je u toj oblasti započela izgradnja trim staze u Parku "Mladen Stojanović", da su planirane pješačke staze i arboretum u Trapistima, te da je raspisan poziv za turistički vozić za Banj brdo.

Radojičić je najavio i svečanu akademiju, koja će biti održana u nedjelju, 22. aprila, u Kulturnom centru Banski dvor.

On je rekao da bi obilježavanju Dana grada trebalo da prisustvuje čak 35 delegacija iz 10 zemalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije