Banja Luka

Radojičić: Poslije pandemije opet besplatni pregledi

Radojičić: Poslije pandemije opet besplatni pregledi
Foto: N.N. | Radojičić: Poslije pandemije opet besplatni pregledi
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Nakon završetka pandemije virusa korona, cilj Gradske uprave je da se ponovo vrati besplatnim zdravstvenim pregledima građana na području grada, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić.

Prema njegovim riječima, besplatni zdravstveni pregledi biće za one dvije kategorije koje su zabilježene kao najkritičnije u 21. vijeku, a to su kardiovaskularna i maligna oboljenja.

"Ovaj proces koji smo pokrenuli prošle godine obuhvata gotovo sve punoljetno stanovništvo sa područja grada kako bi se prevencijom došlo do ranog otkrivanja i blagovremeno reagovalo na liječenje pacijenata koji imaju neko od ovih kritičnih oboljenja", naglasio je Radojičić.

Podsjećamo, u oktobru prošle godine Gradska uprava je u saradnji sa Domom zdravlja pokrenula jedinstveni pilot projekat besplatnih zdravstvenih pregleda građana pod sloganom "Za tvoje dobro".

Cilj ovog jedinstvenog projekta je prevencija i rano otkrivanje bolesti, sa posebnim osvrtom na maligna oboljenja, a sve troškove akcije snosila je Gradska uprava.                                                                                                

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije