Banja Luka

Radojičić: Proširiti program "Zdravo starenje"

Radojičić: Proširiti program "Zdravo starenje"
Foto: Srna | Radojičić: Proširiti program "Zdravo starenje"

BANJALUKA - U okviru platforme "Banjaluka ljudskog lica" u nedjelju veče u prostorijama RKUD "Pelagić" održana je zajednička manifestacija pet kulturno-umjetničkih društava, kroz čije je radionice prošlo više od 300 građana treće životne dobi.

Oni su na zajedničkoj pozornici pokazali šta su naučili tokom obuke.

Ove aktivnosti su sprovođene u okviru programa "Zdravo starenje" od septembra prošle godine, a u njima su učestvovali ANIP "Masleša", KUD "Čajavec", RKUD "Pelagić", KUD "Piskavica" i KUD "Sveti Sava".

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao ovoj manifestaciji, istakao je da je cilj ovog dijela platforme "Banjaluka ljudskog lica" da se osobama starije životne dobi, odnosno za oko 40.000 penzionera u gradu, ponudi više društvenih aktivnosti i uključenosti u dešavanja.

"Jedan dio toga su folklor, muzika i druženje, a za ovu godinu planirali smo i proširenje aktivnosti i veća finansijska sredstva za ove KUD-ove", kazao je Radojičić.

Prema njegovim riječima, sve više je i društvenih domova u kojima se te aktivnosti mogu sprovoditi, tako da će se ovaj program "Zdravog starenja" proširiti i na druge lokacije po gradu, a cilj je da se uključi što više starijih osoba.

"Zahvaljujem kulturno-umjetničkim društvima: ANIP 'Masleša', KUD 'Čajavec', RKUD 'Pelagić', KUD 'Piskavica' i KUD 'Sveti Sava' što su prihvatili učešće i organizaciju tih aktivnosti", dodao je Radojičić.

Mirko Arambašić, sekretar KUD "Piskavica", rekao je kako je ovaj projekat odlična ideja, koja puno znači starijoj populaciji.

"Vjerujte da su ti ljudi povučeni i nemaju puno aktivnosti, zbog čega su pozdravili ovaj projekat jer učestvuju u društvenim aktivnostima. Poslije ovogodišnjeg iskustva nastavljamo i dalje s ovim projektom", zaključio je Arambašić.

Pokrovitelj i organizator ovih radionica i projekta "Zdravo starenje" je grad Banjaluka, a pozitivan uticaj i dobri rezultati su doprinijeli odluci da se s aktivnostima nastavi i u ovoj godini, unapređujući postojeće i uključujući nove aktivnosti za lica treće životne dobi.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije