Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić: Rekordna godina po ulaganju

Radojičić: Rekordna godina po ulaganju
Foto: N.N. | Radojičić: Rekordna godina po ulaganju
Anja Matarugić

BANJALUKA - Šestomjesečni izvještaj o izvršenju budžeta pokazuje da Banjaluka domaćinski posluje, te da i u ovoj finansijskoj godini ostvarujemo značajan suficit, rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić na sjednici Skupštine grada.

Pred odbornicima na prvoj sjednici Skupštine poslije ljetne pauze našle su se 43 tačke dnevnog reda, a među njima i ona o zaduženju grada.

"Takođe, kada je zaduženost u pitanju, nalazimo se na najnižem stepenu zaduženosti u proteklih 10 godina. Iako je grad svake godine za kapitalna ulaganja išao u pojedine kreditne aranžmane ili u obveznice, ukupan stepen zaduženja se iz godine u godinu smanjuje", kazao je Radojičić.

Naglasio je da bi ova godina mogla biti rekordna i po ulaganju u javnu infrastrukturu.

"Finansije grada su stabilne i ovo su dobre godine za naš grad po mnogo osnova, jer je prošle godine u različite kapitalne projekte uloženo oko 25 miliona KM", objasnio je Radojičić.

Dodaje da se najviše ulagalo u saobraćaj, školstvo, sport, kao i u vodovod i kanalizaciju.

"Ove godine bi trebalo da bude još više ulaganja u kapitalne projekte. Građevinska aktivnost je na rekordnom nivou. Prošle godine smo imali preko 50.000, a ove godine u gradnji imamo čak 100.000 kvadrata", rekao je Radojičić.

Istakao je da se takođe radilo i na zapošljavanju, gdje je trenutno preko 73.000 zaposlenih, a ide se ka stopi nezaposlenosti ispod 10 odsto.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije