Banja Luka

Radojičić: Saradnja sa civilnim sektorom od velikog značaja

Radojičić: Saradnja sa civilnim sektorom od velikog značaja
Foto: N.N. | Radojičić: Saradnja sa civilnim sektorom od velikog značaja

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je danas, tokom posjete banjalučkom Institutu za razvoj mladih i zajednice "Perpetum mobile", da Gradska uprava u civilnom sektoru vidi partnere i saradnike, te da je ta saradnja od velikog značaja za društvo.

Iz banjalučke Gradske uprave saopšteno je da je Radojičić posjetio Institut za razvoj mladih i zajednice "Perpetum mobile", kojem je grad Banjaluka dodijelio prostor na korištenje u naselju Nova Varoš.

"U civilnom sektoru vidimo partnere i saradnike i bez obzira što nemamo ista mišljenja o pojedinim društvenim pitanjima, trudimo se da pomognemo jedni drugima koliko možemo, na dobrobit cijelog društva", istakao je Radojičić.

U razgovoru sa izvršnim direktorom Instituta Ilijom Trninićem, Radojičić je naglasio da koncept gradske administracije podrazumijeva saradnju sa civilnim sektorom kojeg doživljava kao partnera u mnogim oblastima.

Trninić je predstavio programe i projekte kojima se bavi ova nevladina organizacija, koja u Banjaluci uspješno djeluje od 2006. godine.

"Kao organizacija civilnog društva nastojimo da kroz obrazovne i istraživačke programe razvijamo zdrave životne vrijednosti mladih i podstičemo građansku i političku participaciju s ciljem stvaranja odgovornijeg i pravednijeg društva", rekao je Trninić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije