Banja Luka

Radojičić: Stanje ozbiljno, ne smijemo preći "crvenu liniju"

Radojičić: Stanje ozbiljno, ne smijemo preći "crvenu liniju"
Foto: Facebook/Igor Radojičić | Radojičić: Stanje ozbiljno, ne smijemo preći "crvenu liniju"

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić apelovao je večaras na sugrađane da se, koliko god je to moguće uzdrže od bilo kakvih javnih okupljanja i da smanje međusobne kontakte kako bi ublažila aktuelna epidemiloška kriza.

Tokom gostovanja u emisiji "Telering" na RTRS-u, Radojičić je naglasio da ne smije dozovoliti da se pređe "crvena linija" i da, usljed velikog broja oboljelih, dođe do preopterećenja medicinskih ustanova.

"Nadam se da nećemo doći u situaciju da moramo angažovati i studente medicine da pomognu. To je crvena linija koja se ne smije preći", rekao je Radojičić i istakao da je Dom zdravlja, zbog velikog opterećenja sistema, angažovao određen broj penzionisanih medicinskih radnika i nezaposlenih medicinara.

On je upozorio da je Banjaluka juče prešla cifru od 5.000 osoba koje su ili bolesne od kovida ili u izolaciji zbog kontakta sa zaraženim. 

"Na tih 5.000 ljudi ne može da odgovori 5.000 ljekara. Zato je prijeko potebno i večeras opet molim naše sugrađane a pogotovo one mlađe, da se klone bilo nepotrebnih okupljanja i kontakata kako bi pokušali da ublažimo novi talas epidemilioške krize", rekao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije