Banja Luka

Radojičić: Uskoro tender za izgradnju kanalizacije u Lazarevu

Radojičić: Uskoro tender za izgradnju kanalizacije u Lazarevu
Foto: N.N. | Radojičić: Uskoro tender za izgradnju kanalizacije u Lazarevu

BANJALUKA - Gradska uprava Banjaluka riješiće problem kanalizacije u stambenim zgradama u banjalučkom naselju Lazarevo, koje zbog bankrota investitora nikada nisu priključene na gradsku kanalizacionu mrežu, najavio je danas gradonačelnik Igor Radojičić.

On je naglasio da će Gradska uprava uskoro raspisati tender za izbor izvođača za izgradnju kanalizacije u Ulici despota Stefana Lazarevića u naselju Lazarevo, s ciljem da se cijeli ovaj posao okonča do kraja godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je precizirao da je riječ o dvije stambene zgrade koje nemaju dozvolu i gdje su stanari u problemu, jer je investitor bankrotirao, a dio poslova nije završen.

"Zbog propasti investitora, spoljašnje uređenje, kanalizacija i prilaz zgradama nikada nisu uređeni", naveo je Radojičić.

Prema njegovim riječima, nadležne gradske službe već su izradile i pripremile projekat za izgradnju kanalizacione mreže u ovom dijelu Lazareva, a sada je preostalo da se raspiše nabavka i izabere izvođač kako bi se do kraja godine ovaj problem konačno riješio.

Prema ugovoru sa Gradom, investitor - preduzeće "Aragosta", u vlasništvu Zorana Milića, bio je dužan da o vlastitom trošku izgrađene objekte priključi na kanalizacionu mrežu i uradi prilaz zgradama, uključujući i njihovo spoljno uređenje.

Međutim, investitor je bankrotirao tokom gradnje, tako da su stanari, koji su se u međuvremenu uselili u objekat, bili prisiljeni da problem privremeno riješe gradnjom septičkih jama, koje su često izlivale i pravile probleme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije