Banja Luka

Radojičić: Uspjeh borbe protiv virusa korona je uspjeh građana

Radojičić: Uspjeh borbe protiv virusa korona je uspjeh građana
Foto: N.N. | Radojičić: Uspjeh borbe protiv virusa korona je uspjeh građana

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, rekao je da se nada da smo konačno, nakon višemjesečne borbe, na kraju pandemije virusa korona.

On je naglasio da virus slabi i da se manje prenosi među građanima.

"Danas, tri mjeseca nakon uvođenja prvih mjera, kada rezimiramo cijeli period, suočili smo se sa problemom smrtnosti i oboljenja građana. Morali smo da se naviknemo na jednu novu "normalnu realnost". Građani Banjaluke i Srpske su shvatili ozbiljnost problema i cijeli uspjeh borbe protiv nevidljivog neprijatelja, je zapravo njihov uspjeh. Nadam se da smo trenutno na jednoj novoj putanji oporavka", izjavio je Radojičić za RTRS.

Govoreći o finansijskim gubicima grada, Radojičić je naveo da je Banjaluka prvih mjesec ili dva pandemije bila koncentrisana na zdravstvene (ne) prilike i zaštitu zdravlja stanovništva.

"Tada smo postavili određene ciljeve. Prvi je bio zaštita ljudskih života, drugi zaštita od nekontrolisanog širenja epidemije. Na svu sreću kod nas se nije desila eksplozija. Ono što je počelo da nadolazi kao problem već u drugom i trećem mjesecu jesu socijalne i ekonomske neprilike, jer smo doslovno od trećeg mjeseca imali gašenje ekonomije i nakon nekog vremena otvaranje pojedinih djelatnosti", rekao je Radojičić.

On je istakao da su ekonomske i socijalne posljedice virusa korona ogromne zbog toga što je većina djelatnosti bila potpuno obustavljena ili veoma pogođena.

"Vrlo je mali broj djelatnosti koje nisu bile zabranjene ili pogođene. Posljedica smanjene ekonomske aktivnosti su manji prihodi gradova i lokalnih zajednica u Srpskoj", precizirao je Radojičić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije