Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić: Uspjeh borbe protiv virusa korona je uspjeh građana

Radojičić: Uspjeh borbe protiv virusa korona je uspjeh građana
Foto: N.N. | Radojičić: Uspjeh borbe protiv virusa korona je uspjeh građana
N.N.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, rekao je da se nada da smo konačno, nakon višemjesečne borbe, na kraju pandemije virusa korona.

On je naglasio da virus slabi i da se manje prenosi među građanima.

"Danas, tri mjeseca nakon uvođenja prvih mjera, kada rezimiramo cijeli period, suočili smo se sa problemom smrtnosti i oboljenja građana. Morali smo da se naviknemo na jednu novu "normalnu realnost". Građani Banjaluke i Srpske su shvatili ozbiljnost problema i cijeli uspjeh borbe protiv nevidljivog neprijatelja, je zapravo njihov uspjeh. Nadam se da smo trenutno na jednoj novoj putanji oporavka", izjavio je Radojičić za RTRS.

Govoreći o finansijskim gubicima grada, Radojičić je naveo da je Banjaluka prvih mjesec ili dva pandemije bila koncentrisana na zdravstvene (ne) prilike i zaštitu zdravlja stanovništva.

"Tada smo postavili određene ciljeve. Prvi je bio zaštita ljudskih života, drugi zaštita od nekontrolisanog širenja epidemije. Na svu sreću kod nas se nije desila eksplozija. Ono što je počelo da nadolazi kao problem već u drugom i trećem mjesecu jesu socijalne i ekonomske neprilike, jer smo doslovno od trećeg mjeseca imali gašenje ekonomije i nakon nekog vremena otvaranje pojedinih djelatnosti", rekao je Radojičić.

On je istakao da su ekonomske i socijalne posljedice virusa korona ogromne zbog toga što je većina djelatnosti bila potpuno obustavljena ili veoma pogođena.

"Vrlo je mali broj djelatnosti koje nisu bile zabranjene ili pogođene. Posljedica smanjene ekonomske aktivnosti su manji prihodi gradova i lokalnih zajednica u Srpskoj", precizirao je Radojičić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

Marketing tim / 06.07.2020 11:58

Baby Centar je jedinstven projekat pokrenut 2009 godine gdje je prateći svjetske trendove kreiran jedinstven prodajno-edukativni centar u Banjaluci, Sarajevu i Tuzli. Baby Centar nudi sve na jednom mjestu što je potrebno za trudnice, dojilje i djecu do školskog uzrasta.

N.N. | Baby Centar jedinstveno mjesto koje i u Banjaluci okuplja roditelje i mališane

"Naša misija je da budemo najbolji prijatelji mališanima, ali prije svega roditeljima koji imaju jako 'težak posao'. Biti roditelj jedan je od najzahtjevnijih i najtežih poslova, što znači znači ići putem koji je pun iznenađenja i novih izazova. Želimo da upravo mi u Baby Centru budemo ona desna ruka, koja uvijek treba, jer roditelji ne mogu sve sami. Mi smo tu da damo savjet, da pomognemo, da dijelimo lijepe trenutke i zajedno dijelimo emocije u skladu sa našim sloganom – Sve što je potrebno za Vaše dijete", poručuju iz Baby Centra.

Osluškujući roditelje i njihove potrebe u Baby Centru svakodnevno uvode novitete, edukuju osoblje, te prate trendove. Još na samom početku mnogobrojni svjetski partneri prepoznali su kvalitet Baby Centra tako da u njihovom asortimanu možete pronaći proizvode vodećih svjetskih brendova kao što su STOKKE, Philips AVENT, CAM, FreeON, BeSafe, Ergobaby, Cybex, Lego, Globo, Maclaren, TinyLove, Smart Trike, BabyBjorn, Matell, OK baby, te proizvode mnogih drugih prizvođača.

Baby Centar  je za svoje kupce pripremio posebna sniženja na odabrane modele tricikla, romobila, auta na akumulator, autosjedalica i kišobran kolica brandova CYBEX, CAM I FreeON. Sniženje traje do 12.jula 2020 godine.

Baby Centar u Banjaluci možete pronaći u robnoj kući Boska, Trg Krajine 2 na  prvom spratu, gdje će vas nasmijano i edukovano osoblje uvijek rado dočekati. Ne zaboravite više informacija možete dobiti putem kontakt telefona 051 32 11 40 ili 080 02 02 45, te putem Facebook i Instagram stranice.

Najčitanije