Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić: Za dom u Gornjoj Piskavici 215.000 KM iz gradskog budžeta

Radojičić: Za dom u Gornjoj Piskavici 215.000 KM iz gradskog budžeta
Foto: Twitter | Radojičić: Za dom u Gornjoj Piskavici 215.000 KM iz gradskog budžeta
Srna

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić izjavio je da će u izgradnju društvenog doma u Gornjoj Piskavici iz gradskog budžeta biti uloženo 215.000 KM.

Nakon obilaska radova na rekonstrukciji društvenog doma u Gornjoj Piskavici, Radojičić je novinarima rekao da grad Banjaluka na ovaj način nastavlja ciklus izgradnje i rekonstrukcije društvenih domova širom gradskog i prigradskog područja.

"U međuvremenu, počinje i prva faza rekonstrukcije doma u Saračici, a završena je obnova ili izgradnja domova u Piskavici, Mišinom hanu, Krminama i Zalužanima", istakao je Radojičić.

On je podsjetio da je u Gornjoj Piskavici izgrađeno i dječije igralište, u okviru malih projekata koje su kandidovale mjesne zajednice.

Radojičić je istakao da je najveći problem ovog kraja neredovno snabdijevanje vodom i da je u toku realizacija projekta kojim će oko 700 domaćinstava dobiti redovno snabdijevanje.

"U okviru projekta `Voda jedan` radi se na izgradnji 20 kilometara cjevovoda sa novim rezervoarom, čime bi do jeseni, iz novoizgrađene fabrike vode `Crno vrelo`, domaćinstva u Gornjoj Piskavici trebalo da dobiju redovno vodosnabdijevanje", istakao je Radojičić.

On je napomenuo da se istovremeno radi i vodovod za Radosavsku za 300 domaćinstava.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Gornja Piskavica Goran Knežević rekao je da je njihov osnovni zahtjev da se omogući stabilno vodosnabdijevanje.

"Gradska uprava je razumjela i uvažila naše zahtjeve i nadamo se da ćemo od jeseni imati redovno i stabilno vodosnabdijevanje. Mnogo posla je urađeno u oblasti putne infrastrukture u našem mjestu, a postavljena je i nova javna rasvjeta", istakao je Knežević.

Gornja Piskavica će, u narednih nekoliko mjeseci, dobiti novi društveni dom, a prema projektu, u objektu će, između ostalog, biti višenamjenska sala, koja će služiti za razna okupljanja mještana ovog kraja.

Izvođač radova je banjalučko preduzeće "Tekton", a rok za završetak radova je 120 dana.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije