Banja Luka

Radojičić i Mataruga potpisali sporazum o saradnji: Praksa za studente u Gradskoj upravi

Radojičić i Mataruga potpisali sporazum o saradnji: Praksa za studente u Gradskoj upravi
Radojičić i Mataruga potpisali sporazum o saradnji: Praksa za studente u Gradskoj upravi

BANJALUKA - U Rektoratu banjalučkog Univerziteta, danas je potpisan sporazum o saradnji između Grada Banjaluke i Univerziteta u Banjaluci.

Sporazum su potpisali gradonačelnik Igor Radojičić i rektor Milan Mataruga. Zajednički strateški cilj sporazuma je usmjeren ka unapređenju obrazovanja, kulture, nauke, inovacija, preduzetništva i ukupnog društvenog ambijenta u gradu.

Radojičić je nakon potpisivanja novinarima u Banjaluci rekao da će Grad i Univerzitet dogovarati kako da za uspješne studente Univerziteta dogovore praksu po uzoru na dobre primjere u nekim drugim gradovima kao što je Beograd.

"Banjaluka je grad mladih, a istovremeno je ponosna na svoj Unvierzitet. Pred nama je sada nova akcija u kojoj želimo da omogućimo obavljanje prakse u Gradskoj upravi. Postoje slične prakse u drugim lokalnim zajednicama, a mi smo dobar primjer vidjeli u Beogradu i to nam može biti ideja vodilja. Projekat prakse se ne odnosi samo na Gradsku upravu već i na cijeli javni sektor u lokalnom vlasništvu, a mi vjerujemo da će znanje i iskustvo naših studenata biti od koristi za Grad”, naglasio je Radojičić.

Mataruga je rekao da će Sporazum omogućiti studentima završnih godina banjalučkog Univerziteta da obavljaju praksu u Gradskoj upravi i gradskim institucijama, ustanovama i preduzećima. 

“Prvi je mogućnost da studenti obavljaju praksu u Gradskoj upravi, pod nazivom „BL praksa“ i odnosi se na studente završnih godina Univeziteta. Drugi segment je da gradonačelnik i Gradska uprava prepoznaju najbolje studente i žele im ponuditi posao, i treće -  Univerzitet nudi, a Gradska uprava prepoznaje najkvalitetnije naučnike, istraživače i zaposlene Univerziteta, koji će kroz ovaj sporazum imati mogućnost da, zajedno sa Gradskom upravom, formiraju timove za realizaciju projekata od strateškog značaja za grad”, naveo je Mataruga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije