Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić na proslavi Dana Novog Sada

Radojičić na proslavi Dana Novog Sada
Foto: N.N. | Radojičić na proslavi Dana Novog Sada
N.N.

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić, prisustvovao je danas svečanostima povodom 1. februara – Dana Novog Sada. On je poželio srećan praznik svim građanima Novog Sada, grada prijatelja Banjaluke, naglasivši da su veze našeg grada sa Novim Sadom mnogostruke.

“U našim odnosima vlada potpuna otvorenost i nekoliko puta godišnje se srećemo i razmjenjujemo iskustva o svim bitnim temama. Imamo podršku Novog Sada i kada je riječ o projektu Evropska prestonica kulture. Banjaluka je ušla u finale takmičenja za tu titulu za 2024. godinu, pa se nadamo da ćemo ići stopama Novog Sada i osvojiti vrijedno evropsko priznanje”, rekao je Radojičić na svečanom prijemu koji su danas priredili gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i predsjednik novosadske gradske Skupštine Zdravko Jelušić.

“Bogatstvo jednog grada se oslikava u tome koliko ima prijatelja, a danas iz Gradske kuće šaljemo lijepu sliku jer su tu predstavnici gradova i opština iz regiona, Evrope i cijelog sveta, ali i iz Srbije. Ponosan sam što Novi Sad ima toliko dragih gostiju i zahvaljujem im se što zajedno sa nama slave 271. rođendan našeg grada. Goste ćemo često imati tokom ove godine pošto smo Omladinska prestonica Evrope i biće mnogo atraktivnih događaja i programa”, istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije