Banja Luka

Radojičić o poništavanju rješenja RUGIP-a: Mali korak u borbi za vraćanje imovine grada

Radojičić o poništavanju rješenja RUGIP-a: Mali korak u borbi za vraćanje imovine grada
Foto: N.N. | Radojičić o poništavanju rješenja RUGIP-a: Mali korak u borbi za vraćanje imovine grada

BANJALUKA - Odluka Okružnog suda o poništavanju rješenja Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) u vezi sa zgradom i zemljištem preduzeća "Naš dom" je mali korak u borbi za vraćanje imovine grada.

Kazao je ovo u petak gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i dodao da je to samo jedan od predmeta kojima vode borbu za gradsku imovinu.

"Od početka smo bili sigurni da smo u pravu jer postoji valjana evidencija o vlasništvu grada i presuda Vrhovnog suda o vlasništvu grada, ali je neko olovkom i gumicom to promijenio. Sada smo se napokon vratili u pravne vode, jer je jedno rješenje RUGIP-a poništeno i vraćeno na ponovno odlučivanje te očekujem da to bude završeno u korist grada", rekao je on.

Radojičić je dodao da se nada da će biti riješeni i drugi slučajevi, koji se sada, kako je rekao, raspliću i pred Tužilaštvom i pred istražnim organima i gdje grad treba da zaštiti svoju imovinu, vrati je ili potvrdi svoja prava.

Okružni sud poništio je rješenje RUGIP-a u slučaju milionski vrijedne zgrade "Našeg doma" u Banjaluci, zbog kojeg je iza rešetaka završio šef banjalučke ispostave RUGIP-a Dragan Grulović.

Sud je odlučio da je grad bio u pravu kada je tražio da se ponovi postupak upisa u zemljišne knjige vrijedne nekretnine u centru grada, a na koju polaže pravo, ali je i utvrdio da je grad morao biti uključen u postupak utvrđivanja vlasništva nad objektom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije