Banja Luka

Radojičić o poništavanju rješenja RUGIP-a: Mali korak u borbi za vraćanje imovine grada

Radojičić o poništavanju rješenja RUGIP-a: Mali korak u borbi za vraćanje imovine grada
Foto: N.N. | Radojičić o poništavanju rješenja RUGIP-a: Mali korak u borbi za vraćanje imovine grada
Marija Gajić

BANJALUKA - Odluka Okružnog suda o poništavanju rješenja Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) u vezi sa zgradom i zemljištem preduzeća "Naš dom" je mali korak u borbi za vraćanje imovine grada.

Kazao je ovo u petak gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i dodao da je to samo jedan od predmeta kojima vode borbu za gradsku imovinu.

"Od početka smo bili sigurni da smo u pravu jer postoji valjana evidencija o vlasništvu grada i presuda Vrhovnog suda o vlasništvu grada, ali je neko olovkom i gumicom to promijenio. Sada smo se napokon vratili u pravne vode, jer je jedno rješenje RUGIP-a poništeno i vraćeno na ponovno odlučivanje te očekujem da to bude završeno u korist grada", rekao je on.

Radojičić je dodao da se nada da će biti riješeni i drugi slučajevi, koji se sada, kako je rekao, raspliću i pred Tužilaštvom i pred istražnim organima i gdje grad treba da zaštiti svoju imovinu, vrati je ili potvrdi svoja prava.

Okružni sud poništio je rješenje RUGIP-a u slučaju milionski vrijedne zgrade "Našeg doma" u Banjaluci, zbog kojeg je iza rešetaka završio šef banjalučke ispostave RUGIP-a Dragan Grulović.

Sud je odlučio da je grad bio u pravu kada je tražio da se ponovi postupak upisa u zemljišne knjige vrijedne nekretnine u centru grada, a na koju polaže pravo, ali je i utvrdio da je grad morao biti uključen u postupak utvrđivanja vlasništva nad objektom.

STOP!

nije sloboda govora

zalbe.vzs.ba

Govor mržnje je krivično djelo!

huškanje, diskriminacija, prijetnje i uvrede po nacionalnoj, vjerskoj, rodnoj ili bilo kojoj drugoj osnovi

neće biti tolerisane

na našem portalu

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

H&M ponovo zapošljava: Otvoreno 30 pozicija za Prodajne savjetnike

Marketing tim / 18.11.2018 00:00

Kao jedna od najvećih svjetskih maloprodajnih modnih kuća, H&M nudi bezbrojne poslovne prilike. U živahnom, aktivnom i raznolikom okruženju - mjestu gdje je kupac uvijek u središtu pozornosti.

Danas H&M zapošljava oko 171,000 ljudi na više od 71 tržišta, a u Bosni i Hercegovini traži veći broj Prodajnih savjetnika!

Iz H&M-a navode da ono što ih čini stvarno posebnima jesu izvrsni zaposlenici. Od elegantnih prodajnih savjetnika i Visual Merchandisera do kompjuterskih genija i mudrih organizatora poslovanja – sve H&M zaposlenike odlikuje velika ambicija, a da ne spominjemo i odličan ukus za modu. Za njih ništa nije nemoguće.

Moda, zabava i akcija!

Posao u BiH za Prodajnog savjetnika u H&M-u dolazi sa mnogo zabave, timskog rada i mogućnosti za buduću karijeru. Zaduženja za ovu poziciju bi bila sljedeća: ostvarivanje odličnog iskustva kupaca koje doprinosi prodaji i profitu u prodavnici, aktivno nuđenje pomoći i dijeljenje znanja o proizvodima i modi prema kupcu,  raditi u skladu sa standardima, politikama, procedurama i pravnim zahtjevima  kompanije H&M.

Zvuči zanimljivo? Odlično!

Radnu biografiju zajedno sa motivacionim pismom šaljite putem LINKA

Najčitanije