Banja Luka

Radojičić ostavio "plus" u gradskoj kasi od 6,8 miliona KM

Radojičić ostavio "plus" u gradskoj kasi od 6,8 miliona KM
Foto: N.N. | Radojičić ostavio "plus" u gradskoj kasi od 6,8 miliona KM

BANJALUKA - Bivši gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić ostavio je suficit u gradskoj kasi od 6,87 miliona KM, pokazuje Konsolidovani izvještaj o izvršenju budžeta za 2020. godine.

U izvještaju, koji će biti razmatran na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada, navodi se da je ostvaren “plus” u gradskoj kasi u navedenom iznosu, čime je, prema prikazanom, nastavljen trend uzastupnog suficita, koji je ostvarivan od 2016. godine, kad je Radojičić preuzeo dužnost.

“Iskazani neraspoređeni suficit iznosi 6,87 miliona KM, a ovakav rezultat ostvaren je zahvaljujući povećanim prihodima (102 odsto u odnosu na plan), te smanjenim rashodima”, navodi se u izvještaju.

Prema podacima GU, rekordan suficit ostvaren je i pored visokog nivou ulaganja u kapitalne investicije, u koje je u prošloj godini iz gradske kase uložena 34 miliona KM, bez sredstva koje su obezbjeđena grantovima i projektima Vlade RS i donatora.

Kako se navodi u izvještaju, pozitvni trendovi započeli su 2016. godine, kad je ostvaren suficit od 1,1 milion KM, da bi se nastavio u idućim godinama (2017. godine – 9,1 milion KM, 2018. godine - 8,2 miliona KM, 2019. godine - 5,5 miliona KM).  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije