Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić pisao Dragičeviću: Inspekcija samo jednom kontrolisala "Pub life"

Radojičić pisao Dragičeviću: Inspekcija samo jednom kontrolisala "Pub life"
Foto: N.N. | Radojičić pisao Dragičeviću: Inspekcija samo jedno kontrolisala "Pub life"
N.N.

BANJALUKA - Banjalučka Gradska uprava odbacila je danas tvrdnje zakupca kafića "Pub life" da ih gradske vlasti progone zbog učešća u akciji "Pravda za Davida", ističući da su gradski inspektori, od pokretanja ove akcije do danas, samo jednom kontrolisali rad ovog lokala.

U pismu, koje je gradonačelnik Igor Radojičić danas uputio Davoru Dragičeviću, ocu stradalog 21-godišnjaka, navodi se da u proteklih mjesec dana Komunalna policija nije kontrolisala rad ovog kafića, te da je, od pokretanja akcije "Pravda za Davida", bila samo jedna kontrola Odjeljenja za inspekcijske poslove.

"Sa razumijevanjem za tragediju koja vas je zadesila i uvažavanjem napora koje kao roditelj činite, izražavam uvjerenje da će se utvrditi puna istina. To je očekivanje svih građana Banjeluke koji traže da se razjasne sve okolnosti oko smrti Vašeg sina", navodi Radojičić u pismu.

Kao dokaz svojih tvrdnji, Radojičić je u prilogu dostavio detaljne izvještaje Komunalne policije i Odjeljenja za inspekcijske poslove od kojih je zatražio da se detaljno izjasne o tvrdnjama zakupca ovog lokala.

Prema izvještaju Komunalne policije, unazad mjesec dana, odnosno od pokretanja akcije "Pravda za Davida", ovo odjeljenje nije imalo nijednu kontrolu ovog lokala.

Po njihovim podacima, posljednji nadzor ovog lokala obavljen je 28. marta ove godine.

Međutim, oni su u izvještaju pobrojali da u ranijem periodu, dakle prije pokretanja akcije "Pravda za Davida" ovaj lokal kontrolisan u više navrata i da je utvrđen niz prekršaja. Kako su naveli, svaka od tih kontrola obavljena je po prijavama građana. 

"Iz izvještaja se nedvosmisleno vidi da se kontrole Komunalne policije nikako ne mogu dovesti u vezu sa posljednjim događajima i akcijom 'Pravda za Davida'" -  navodi se u izvještaju Komunalne policije.

S druge strane, Odjeljenje za inspekcijske poslove je u posljednje vrijeme obavilo samo jednu kontrolu ovog lokala, i to u okviru šire akcije koju je provodila Policijska uprava Banjaluka, a kojom je bilo obuhvaćeno više ugostiteljskih objekata na području užeg centra grada.

Kako se navodi, ta, jedna kontrola je izvršena 20. aprila, a tom prilikom nisu utvrđene nepravilnostri u radu ovog lokala.

Međutim, u Odjeljenju za inspekcijske poslove navode da je u ranijem periodu ovaj lokal dva puta bio kontrolisan i da su ih u dva navrata kažnjavali zbog neprijavljenih radnika.

Pogledajte:

Izvještaj Komunalne policije

Izvještaj odjeljenja za Inspekcijske poslove

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Promocija

Adriatic osiguranje suvereno drži lidersku poziciju na tržištu Bosne i Hercegovine

Marketing tim / 16.01.2020 00:00

Adriatic osiguranje već drugu godinu zaredom tržišni je lider na ukupnom tržištu osiguranja BiH. Tržišni udio Adriatic osiguranja u premiji Društava sa sjedištem u FBiH iznosi 12,9%.

Bruto zaračunata premija Društva za 2019. godinu iznosi 68.450.802 KM, uz ostvareni rast od 4% u odnosu na 2018. godinu.

U portfelju Društva nalaze se sve vrste životnih i neživotnih osiguranja, a većinu portfelja čini osiguranje od automobilske odgovornosti u kojem su također tržišni lider, s udjelom od 18,9 % u premiji Društava sa sjedištem u FBiH.

Ovakvi rezultati potvrda su dobrog poslovnog smjera, u kojem su glavne odrednice  inovativan i dinamičan pristup tržištu, personalizirane ponude i izgrađen odnos povjerenja s osiguranicima, a sve to, naravno, uz kvalitetnu ponudu osigurateljnih proizvoda.

Adriatic osiguranje zahvaljuje svojim osiguranicima na vjernosti.

Najčitanije