Banja Luka

Radojičić potpisao ugovor: Projekat "Voda 2" počinje u četvrtak

Radojičić potpisao ugovor: Projekat "Voda 2" počinje u četvrtak
Foto: N.N. | Planirana izgradnja oko 50 kilometara vodovodne mreže

BANJALUKA - Radovi na projektu "Voda 2" treba da počnu u četvrtak, kada je u planu početak izgradnje vodovoda Brkići, ogranka podsistema Zvijezda, na prostoru Manjače.

Najavio je gradonačelnik Igor Radojičić nakon današnjeg potpisivanja ugovora s izvođačima radova na projektu "Voda 2".

"Na međunarodnom tenderu koji je provela Evropska banka za rast i razvoj najuspješniji je bio konzorcij 'Hidro-kop' i 'MG Mind'. Zadovoljni smo što se radi o domaćim firmama, koje zapošljavaju domaću radnu snagu", rekao je Radojičić.

Istakao je da je ovim projektom planirana izgradnja oko 50 kilometara vodovodne, te desetine kilometara kanalizacione mreže.

Dodao je da će korist od ovog projekta osjetiti oko 2.000 domaćinstava koja će neposredno biti priključena na ove sisteme.

"Kada je riječ o vodi, to uključuje vodovode u Tuzlanskoj, Srpskih ustanika, Braće Miletića, kao i završetak vodovoda Jagare, gdje je već okončana prva faza. Takođe će biti proširen i podsistem 'Zvijezda' u okviru Crnog vrela, odnosno vodovodi Bistrica, Kremenovići, Gakovići, Brkići i nekoliko manjih podsistema", kazao je Radojičić.

Dodao je da je u ovom paketu i veliki podsistem Bronzani Majdan - priključenje sistema na Crno vrelo, zatim izgradnja pumpnih stanica i ulazak u sistem Kmećani i Obrovac.

"Uz vodovode, projekat 'Voda 2' uključuje i izgradnju kanalizacione mreže, između ostalog u Putu srpskih branilaca, za nekoliko ulica u Drakuliću, Kuljanima, Vrbanji, Adi i na nekoliko lokacija na Laušu", naveo je Radojičić.

Istakao je da je vrijednost ovih radova više od pet miliona evra. Radislav Babić, direktor firme "Hidro-kop", rekao je da je sve spremno za početak radova.

"Zahvalni smo gradu na ovako velikom projektu jer je situacija teška i teško je naći ovako velike projekte", rekao je Babić.

Dodao je da je rok za završetak radova dvije godine, te da je siguran da će radovi biti gotovi i prije predviđenog roka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije