Banja Luka

Radojičić predstavio kandidaturu za evropsku prijestonicu kulture

Radojičić predstavio kandidaturu za evropsku prijestonicu kulture
Foto: Gradska uprava | Radojičić predstavio kandidaturu za evropsku prijestonicu kulture
N.N.

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić predstavio je tokom razgovora sa zamjenikom šefa Delegacije EU u BiH Kaldunom Sinom ključne izazove sa kojima se suočava gradska administracija, sa posebnim osvrtom na namjeru grada da se kandiduje za Evropsku prijestonicu kulture 2024. godine.

Radojičić je rekao da su ova kandidatura i proces pripreme svih kulturnih institucija u najvećem gradu Srpske od izuzetne važnosti za razvoj i unapređenje kulture u Banjaluci, ali, u isto vrijeme, i prilika da se grad snažno afirmiše na regionalnoj i evropskoj kulturnoj sceni.

On je naveo da je Banjaluka, osim ove kandidature, zainteresovana za niz drugih evropskih projekata, te da će gradska administracija raditi na privlačenju sredstava iz postojećih evropskih fondova, saopšteno je iz Gradske uprave.

Radojičić je upoznao delegaciju EU o trenutnim projektima gradske administracije i istakao da bi, između ostalog, do kraja predstojeće sezone grijanja trebalo da bude stavljena u funkciju nova gradska toplana na bio-masu, koja je ekološki i znatno povoljniji energent.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije