Banja Luka

Radojičić razgovarao sa predstavnicima "Poligrafa"

Radojičić razgovarao sa predstavnicima "Poligrafa"
Foto: N.N. | Radojičić razgovarao sa predstavnicima "Poligrafa"

​BANJALUKA - U okviru konsultacija sa političkim partijama, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić je razgovarao sa predstavnicima Političko-građanskog fronta "Poligraf", koje je predvodio Zoran Talić, predsjednik ove partije i predsjednik Skupštine grada.

Radojičić i Talić su istakli da u posljednje dvije godine postoji izvanredna saradnja gradonačelnika i predsjednika Skupštine, što je značajno za donošenje odluka koje se tiču razvoja i prosperiteta grada.

"'Poligraf' je novi politički subjekat koji je zastupljen u Skupštini grada, ali i na terenu. Zahvaljujem na izvanrednoj saradnji u protekle više od dvije godine, a dali su i mnoge značajne prijedloge iz brojnih oblasti, od ekonomije do ekologije", rekao je Radojičić.

Dodao je da bi ovaj ciklus razgovora trebalo da pruži ideje i prijedloge za buduće vrijeme, ali ne samo za 2020. godinu, već i za novi petogodišnji period.

Talić je rekao da u "Poligrafu" razmišljaju o dugoročnom razvoju grada i da su iznijeli prijedloge projekata koji idu od razvoja privrede, društvene komponente, pa do turizma i drugih oblasti.

"To moraju da budu programi za generacije koje dolaze, odnosno programi za budućnost. Moramo imati viziju razvoja grada na duže staze, u kojoj su dobro došli svi koji su spremni da se uključe u realizaciju važnih projekata za sve sugrađane", istakao je Talić.

Dodao je da su predložili makro i mikro ekonomske mjere koje podrazumijevaju da grad postane sastavni dio Savskog koridora u okviru čega bi maksimalno bili iskorišteni kapaciteta Vrbasa, a predložen je i koncept bescarinskih zona, modifikacije u saobraćaju kao i projekat Suturlije kao parka prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije