Banja Luka

Radojičić: Banjaluka otvorena za strane ulagače

Radojičić: Banjaluka otvorena za strane ulagače
Foto: N.N. | Radojičić sa katarskim ambasadorom: Banjaluka otvorena za strane ulagače
N.N.

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić razgovarao je danas sa novoimenovanim ambasadorom Katara u BiH Sultanom Bin Ali Katerom.

U otvorenom i konstruktivnom razgovoru, Radojičić je predstavio investicione potencijale Banjaluke i infrastrukturne projekte koje će Banjaluka realizovati u narednom periodu uz pomoć potencijalnih inostranih partnera.

Govoreći o investicionim potencijalima, Radojičić je naglasio da će Grad Banjaluka prvi put poslije dužeg vremena, raspisati međunarodni arhitektonski konkurs za idejna rješenja budućeg kongresno – konferencijskog centra, centralne gradske zone i budućeg mosta na Docu. On je precizirao da Banjaluka, posebno kod projekta izgradnje kongresno – konferencijskog centra, koja uključuje i hotel visoke kategorije, ima izraženu potrebu za eventualno partnerstvo za inostranim investitorima.

Istovremeno, Radojičić je predstavio investicione mogućnosti u poslovnoj zoni Ramići, gdje je već ušlo 16 investitora, kao i potencijale nove poslovne zone "Jelšingrad". Ukazao je, takođe, na odlične geografske i infrastrukurne prednosti Banjaluke u odnosu na druge gradove iz okruženja.

S druge strane, ambasador Kater prenio je da katarski investitori intenzivno razmatraju mogućnost ulaganja u BiH i RS, te naglasio da Banjaluka, s obzirom na svoje brojne prednosti, može biti jedno od njihovih odredišta.

On je prenio da katarski investitori jednu od najvećih mogućnosti prepoznaju u poljoprivredenom sektoru, ističući da će i sama ambasada, sa svoje strane, u narednim mjesecima intenzivno raditi na jačanju njihovog interesa za ulaganje na području Banjaluke.

Komentare na ovu vijest mogu postaviti samo prijavljeni čitaoci.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Molimo vas da vaša iskustva i zapažanja prilikom korištenja aplikacije za komentarisanje podijelite sa nama.

Pošaljite komentar

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije