Banja Luka

Pratite nas na Google news

Radojičić studentima predstavio najbitnije gradske projekte

Radojičić studentima predstavio najbitnije gradske projekte
Foto: banjaluka.rs.ba | Radojičić studentima predstavio najbitnije gradske projekte
Srna

BANJALUKA - Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić predstavio je danas studentskoj delegaciji Jugoistočne Evrope u Evropskoj studentskoj uniji najbitnije projekte koji se realizuju u gradu, te im poželio ugodan boravak u Banjaluci.

Radojičić je studentima rekao da je Banjaluka grad zelenila, mladih, sporta i kulture, te istakao da Grad ima namjeru da se pozicionira kao regionalni centar, saopšteno je iz banjalučke uprave grada.

On je naveo da je u toku i izrada startegije razvoja grada, uz četiri strateška cilja, odnosno razvoj "zelenog" grada, koncept "pametnog" grada, izgradnja povoljnog poslovnog okruženja i razvoj društvenih djelatnosti kao što je zdravstvo, obrazovanje, sport i kultura.

Studenti, koji su u Banjaluci na pripremama pred generalni sastanak Evropske studentske unije, istakli su da im je namjera da upoznaju grad na Vrbasu, te da dijele zajedničke probleme i traže zajednička rješenja.

Studentska grupa organizacija Jugoistočne Evrope, koju osim zemalja bivše Jugoslavije čine Bugarska i Rumunija, najbrojnija je grupacija u okviru Evropske studentske unije.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije