Banja Luka

Radovi na putu prema Motikama u punom jeku

Radovi na putu prema Motikama u punom jeku
Foto: banjaluka.rs.ba | Radovi na putu prema Motikama u punom jeku

BANJALUKA - Gradnja nove saobraćajnice na pravcu od "Žutih zgrada" prema Motikama, vrijedna više od dva miliona KM, odvija se planiranom dinamikom, a na prvom dijelu dionice ovih dana slijedi izgradnja gornjeg sloja puta, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Prema podacima sa terena, trenutno se izvode radovi na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije, kao i postavljanju nove vodovodne mreže, koja će, pored izgradnje nove saobraćajnice, trajno riješiti pitanje komunalne infrastrukture u ovom dijelu grada.

"Na prvoj dionici već su izgrađeni potporni zidovi. U narednih 15 dana biće završeni radovi na podzemnim instalacijama, nakon čega kreće izgradnja gornjeg sloja puta, odnosno ugradnja tampona i betonskih ivičnjaka", kazao je načelnik odjeljenja Slaviša Sandić.

Uporedo sa ovim radovima, nastavlja  se postavljanje kanalizacije i vodovodne mreže na preostalom dijelu trase.

-Drugi dio trase je manje zahtijevan u pogledu gradnje, pa su na ovoj dinioci već počeli radovi na instalaciji podzemnih instalacija – kazao je načelnik Sandić.

Radovi na izgradnji Ulice kralja Aleksandra I Karađorđevića otvoreni su krajem marta ove godine, u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“. Predviđena je izgradnja 1,2 kilometra saobraćajnice na potezu od tzv. žutih zgrada do objekta „Pavlović tursa“. Po projektu, gradi se moderna saobraćajnica širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, kao i javnom rasvjetom.

Dosadašnja saobraćajnica u Ulici kralja Aleksandra je bila neuslovna i dotrajala, te je odlučeno da se ide u potpunu rekonstrukciju odnosno izgradnju nove saobraćajnice.

(NN/banajluka.rs.ba)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije