Banja Luka

Raspisan konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad

Raspisan konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad
Foto: Ilustracija | Raspisan konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad

BANJALUKA - Gradska uprava raspisala je konkurs za izbor direktora Centra za socijalni rad, koji bi naredne četiri godine trebalo da rukovodi tom ustanovom.

Jedan od uslova koje kandidati moraju ispuniti je najmanje pet godina radnog iskustva u struci, te položen stručni ispit za rad u organima u upravi.

"Takođe, moraju da imaju visoku stručnu spremu iz ove oblasti, te posjedovati zanimanje diplomirani socijalni radnik, diplomirani pravnik, diplomirani psiholog, diplomirani sociolog, menadžer socijalne politike i socijalne zaštite ili diplomirani pedagog", navedeno je u javnom konkursu, uz napomenu da se prijave mogu slati do 4. oktobra.

Mjesto direktora CSR prema koalicionom sporazumu pripadalo je DNS-u, ali su ga izgubili nakon novonastale situacije u Skupštini grada, a pripalo je SNSD-u.

Gradonačelnik Igor Radojičić kazao je da je konkurs u toku i da se ne radi o tome da se bilo kome namješta.

"Pozvao sam i danas putem naših ljudi u infrastrukturi SNSD-a da se prijave kvalitetni kandidati. Volio bih da imamo više prijavljenih kandidata  i da možemo da izaberemo", kazao je juče Radojičić.

Prema njegovim riječima, ono što je u interesu grada nakon raznih afera i loše reputacije vezane za Centar jeste da se dobije kvalitetan direktor.

"Treba nam direktor koji će stanje da postavi na mjesto, jer se radi o vrlo važnoj i osjetljivoj ustanovi", kazao je Radojičić.

Vršilac dužnosti direktora ove ustanove je Dalila Bojić-Rold, kadar DNS-a, koja će biti na tom mjestu dok ne bude izabran novi direktor.

Postavljena je na tu funkciju nakon što su odbornici na sjednici Skupštine grada izglasali razrješenje Vere Sladojević, koja je smijenjena zbog propusta prilikom usvajanja brata i sestre, Severina i Svjetlane iz Banjaluke, koji su po ubrzanoj proceduri usvojeni i odvedeni u Kanadu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije