Banja Luka

Raspisan konkurs za prijem 10 pripravnika vatrogasaca u Banjaluci

Raspisan konkurs za prijem 10 pripravnika vatrogasaca u Banjaluci
Foto: Gradska uprava Banjaluka | Raspisan konkurs za prijem 10 pripravnika vatrogasaca u Banjaluci

BANJALUKA - S ciljem da se poboljša starosna struktura Vatrogasne brigade, Gradska uprava Bajaluka raspisala je javni konkurs za prijem 10 pripravnika vatrogasaca.

Kako kažu iz Gradske uprave, konkurs za prijem pripravnika u radni odnos na određeno vrijeme, sa srednjom stručnom spremom otvoren je do 25. aprila, a pripravnik vatrogasac će u toku pripravničkog staža sticati iskustvo u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice radi sticanja uslova za polaganje stručnog ispita za vatrogasca.

"Pripravnik je lice koje se prima u radni odnos na određeno vrijeme radi osposobljavanja za samostalan rad u struci, odnosno samostalno obavljanje posla, koje nakon završenog obrazovanja prvi put zasniva radni odnos u tom stepenu stručne spreme ili zvanja, kao i lice koje je provelo na radu vrijeme kraće od vremena utvrđenog za pripravnički staž u tom stepenu stručne spreme ili zvanja. Pripravnički staž za lica sa završenom srednjom stručnom spremom traje šest mjeseci", navedeno je u oglasu.

Uz ispunjavanje opštih uslova, kako kažu, potrebno je da kandidati ispune posebne uslove propisane zakonskim odredbama, poput onih da nisu stariji od 25 godina, da imaju položen vozački ispit "B" kategorije i drugo.

"Prijave na Javni konkurs dostavljaju se lično u Prijemnoj kancelariji Gradske uprave, ili putem pošte. Informacije u vezi sa konkursom mogu se dobiti u ovom odsjeku putem telefona broj: 051/244-563", istakli su oni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije