Banja Luka

Pratite nas na Google news

Raspisan tender za drugu fazu izgradnje: Kod "Delte" niče fudbalski teren

Raspisan tender za drugu fazu izgradnje: Kod "Delte" niče fudbalski teren
Foto: Grad Banjaluka | Kod "Delta planeta" niče fudbalski teren
N.N.

Grad Banjaluka raspisao je tender za drugu fazu izgradnje novog fudbalskog terena sa vještačkom travom na Banjalučkom polju u neposrednoj blizini tržnog centra "Delta planet", u nastojanju da se riješi problem gradskih klubova sa nedostatkom adekvatnog mjesta za treninge.

Uspješno je okončana prva faza ovog projekta, za šta je iz budžeta izdvojeno oko 200.000 KM.

"Ta faza podrazumijevala je građevinske i hidro zahvate odnosno završetak oborinske i fekalne kanalizacije i vodovoda. Sada ulazimo u drugu fazu gradnje stadiona, za šta je u toku tender za izbor izvođača radova procijenjene vrijednosti oko 750.000 KM", kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

On je istakao da će budući stadion biti sagrađen po FIFA standardima i da je namijenjen svim banjalučkim klubovima.

Novi fudbalski teren sa slobodnim prostorom do ograde imaće dimenzije 78,50 sa 115 metara.

Biće izgrađene i svlačionice za fudbalere i sudije, a unutar same zone stadiona moguće je planirati i tribine montažnog tipa za posjetioce.

Uz ovaj projekat, zadnjih nekoliko godina intenzivno se radilo na poboljšanju sportske infrastrukture, od čega je jedan od najvećih projekata – otvaranje nove sportske dvorane "Centar" završene prošle godine.

Pored toga, u toku je gradnja sportske dvorane kod OŠ "Branko Radičević" na Starčevici, a ulazi se i u gradnju dvorane uz školu "Sveti Sava" na Laušu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije