Banja Luka

Raspisan tender za glavni projekat mosta u Docu

Raspisan tender za glavni projekat mosta u Docu
Foto: N.N. | Raspisan tender za glavni projekat mosta u Docu

BANJALUKA - Grad Banjaluka raspisao je javnu nabavku za izradu tehničke dokumentacije za novi most u Docu, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prema podacima gradskog Odjeljenja za saobraćaj i puteve, nabavkom se traži izrada idejnog projekta na potezu od uklapanja u Bulevar cara Dušana do spoja Mačvanske ulice sa Bulevarom vojvode Stepe Stepanovića, te izrada glavnog projekta kolskog mosta.

Ovo je prvi korak u realizaciji ovog projekta, poslije nedavnog izbora idejnog rješenja budućeg, najvećeg gradskog mosta.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je Srni da će u okviru ovog procesa biti pokrenuta i izmjena regulacionog plana ovog područja.

On je naveo da je riječ o kapitalnom projektu koji bi trebalo da bude realizovan u pet faza, te da je prva faza izgradnja kolskog mosta, što bi trebalo da počne naredne jeseni.

"Prije početka radova na konstrukciji budućeg mosta, biće izgrađena saobraćajnica ispod Kastela, odnosno nastavak Bulevara Cara Dušana", rekao je Sandić.

On je naveo da je planirano da Mačvanska ulica bude proširena sa četiri saobraćajne trake na potezu do raskrsnice sa Bulevarom Stepe Stepanovića, te da će potom biti izgrađena i nova saobraćajnica uz Srednjoškolski dom, sve do Istočnog tranzita.

"Na osnovu idejnog rješenja, biće građen i pješački most iznad kolskog mosta koji ide sa platoa od Tržnice pa do platoa ispred Pravnog fakulteta, ali to će se raditi u kasnijim fazama realizacije projekta", rekao je Sandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije