Banja Luka

Rasvjetu dobija samo jedna ulica u Banjaluci

Rasvjetu dobija samo jedna ulica u Banjaluci
Rasvjetu dobija samo jedna ulica u Banjaluci

BANJALUKA - Rasvjetu u ovoj godini dobiće samo ulica Gavre Vučkovića u centru grada.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković rekao je da je pomenuta ulica prioritet, jer se, kako je objasnio, nalazi u centru grada.

"Samo će ova ulica dobiti rasvjetu ove godine i nijednu drugu nećemo osvijetliti. Naravno da je bilo još prioriteta, ali manjak novca ne dozvoljava da budu osvijetljene i druge ulice", kaže Novaković za Glas Srpske.

Budžetom grada oko 1,8 miliona KM namijenjenih za javnu rasvjetu predviđeno je uglavnom za održavanje i utrošak električne energije za postojeću rasvjetu.

Novaković kaže da je od pomenute sume 1,5 miliona KM predviđeno za struju koju potroši javna rasvjeta. Prema programu zajedničke komunalne potrošnje za ovu godinu za održavanje rasvjete, sanaciju manjeg obima i dogradnju do četiri rasvjetna mjesta na postojeću rasvjetu, izdvojeno je dodatnih 293.000 KM. Redovno održavanje javne rasvjete podrazumijeva zamjenu sijalica, grla, osigurača, te otklanjanje kvarova, farbanje stubova, zamjenu uništenih stubova i svjetiljki u saobraćajnim nesrećama, kao i zamjenu oštećenog kabla, temelja i slično.

Predsjednik mjesne zajednice Centar jedan Dujko Komljenović rekao je da samo mali dio ulice Gavre Vučkovića pripada toj zajednici, dok veći dio pripada naselju Borik jedan.

"Ne mogu se sjetiti kakva je rasvjeta u toj ulici, niti da li je ima. Znam samo da nije bilo zahtjeva građana u vezi sa rasvjetom ulica", rekao je Komljenović.

I predsjednik mjesne zajednice Borik jedan Rade Trivić kaže da nije upoznat sa problemom rasvjete u toj ulici i da nije primao zahtjeve građana iz te ulice.

Ogorčeni

Predstavnici mnogih mjesnih zajednica, iako je jedna od stavki u njihovim prioritetima osvjetljenje pojedinih ulica, ogorčeni su saznanjem da će samo jedna ulica dobiti rasvjetu.

"Godinama na listu prioriteta stavljamo zahtjev da bude osvijetljena ulica Veljka Mlađenovića u kojoj je i Gradski olimpijski bazen. Samo nekoliko sijalica škilji na staroj rasvjeti, dok veći dio ulice nije osvijetljen. To je sramota! Naročito pred strancima koji dolaze na bazen", rekao je predsjednik Savjeta mjesne zajednice Ada Vito Pejaković.

Javni satovi

Prema programu zajedničke komunalne potrošnje, za održavanje javnih satova u ovoj godini biće izdvojeno 7.000 KM.

Ovaj iznos će pokriti redovan pregled, podešavanje i popravku kvarova na satovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije