SP Qatar 2022.

Banja Luka

Rebalans budžeta na oktobarskoj sjednici Skupštine grada Banjaluka

Rebalans budžeta na oktobarskoj sjednici Skupštine grada Banjaluka
Foto: N.N. | Rebalans budžeta na oktobarskoj sjednici Skupštine grada Banjaluka

Iako je na današnjem sastanku Kolegijuma Skupštine grada trebalo razgovarati o vanrednoj sjednici na kojima bi se našle određene tačke dnevnog reda, o njima će se ipak razgovarati na narednom Kolegijumu koji će se održati 13. oktobra.

Naime, kako je pojasnio Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka, navedene tačke koje su predložili određeni odbornici, ipak su za redovnu sjednicu.

"Potreban je određen vremenski period da pripremimo materijale, te smo zbog toga sljedeći kolegijum zakazali za 13. oktobar.

Ideja je da se naredna redovna sjednica održi 25. oktobra", rekao je Ilić.

Ističe da će se na narednoj sjednici naći Nacrt rebalansa budžeta.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je kazao da ga raduje što će moći razgovarati o rebalansu budžeta.

"To je strateški važan dokument. Imamo suficit blizu 20 miliona KM. O tome treba da raspravljamo, ali da  imamo u vidu i sva ova povećanja cijena, kako za održavanje higijene, izgradnju vodovoda. Cijene su sve veće na tržištu i rebalans treba da uskladimo sa postojećom inflacijom na tržštu", rekao je Stanivuković nakon sjednice kolegijuma Skupštine Grada.

"Na sjednici će se naći 60 tačaka dnevnog reda. Ovdje je dosta strateški regulacionih planova, a po prvi put ćemo morati imenovati savjete za te regulacione planove. Biće to važna sjednica koja nas vodi u budžet i očekujem da će se strasti smiriti do tada", kazao je Stanivuković.

Dodaje da bi se na narednoj sjednici trebala usvojiti odluka o povećanju plata za javne ustanove.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije