Banja Luka

Resursni centar u Dragočaju uprkos pandemiji radi punom parom

Resursni centar u Dragočaju uprkos pandemiji radi punom parom
Foto: N.N. | Resursni centar uprkos pandemiji radi punom parom

U Resursnom centru za djecu i mlade u Dragočaju uprkos pandemiji virusa korona konstantno se odvijaju aktivnosti čija su ciljna grupa mladi od 15 do 30 godina te poboljšanje kvaliteta njihovog slobodnog vremena.

Radnici i volonteri ovog centra od otvaranja u decembru pretprošle godine, mladima iz ovog naselja stalno organizuju radionice i druge nove sadržaje.

"Trenutno realizujemo projekat 'Klubovi za djecu i porodicu', koji finansira Gradska uprava. Projekat je namijenjen djeci od šest do 15 godina, a cilj je obezbijediti psihosocijalnu i razvojnu podršku djeci i porodici zbog posljedica pandemije korona virusa", kažu u ovom centru.

Dodaju da im je cilj raditi na prevenciji rizika od društveno neprihvatljivog ponašanja među djecom, te razvoj društvenih lokacija u zajednici koje će nuditi podršku putem implementacija aktivnosti prevencije i kontinuirane podrške razvoju ličnosti djeteta.

"S djecom radimo kreativne i edukativne radionice, kao i psihološko savjetovanje. Veliki broj korisnika su mladi preko 15 godina, tako da se trudimo i ovu grupu uključiti u aktivnosti koje bi poboljšale kvalitet provođenja njihovog slobodnog vremena", rekli su u Resursnom centru za djecu i mlade u Dragočaju.

Prema njihovim riječima, mladi iz Dragočaja su veoma zadovoljni i srećni što imaju prostor gdje dolaze da se druže, edukuju i kvalitetno potroše svoje slobodno vrijeme.

"S mladima se posebno radi na poboljšanju zapošljavanja kroz savjetovanje. Takođe, među omladinom dosta se promovišu i neformalne edukacije i razvoj preduzetništva", kazali su u Centru.

Jedna od važnijih aktivnosti koju su realizovali tokom ljeta jeste "Kreativni jul", koji je omogućio djeci i mladima u Dragočaju da učestvuju u različitim sadržajima, kao što su crtanje, slikanje, zabavni eksperimenti, dekupaž, kreativno baštovanstvo i reciklaža i balet.

"Voditelji ovih radionica bili su mladi koji dolaze iz Dragočaja, a učestvovalo je više od 100 djece. Ovaj projekat nam je donio mnogo novih korisnika, poznanstava i dobre prakse koju smo nastavili da primjenjujemo u našem radu", istakli su u Centru.

Zbog pandemije virusa korona aktivnosti se realizuju kroz rad s manjim brojem učesnika, a to im olakšavaju i sami korisnici, koji se pridržavaju svih propisanih mjera, redovno vode računa o dezinfekciji i nošenju maski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije