Banja Luka

Rijedak prirodni fenomen iznad Banjaluke

Rijedak prirodni fenomen iznad Banjaluke
Foto: Ustupljena fotografija | Rijedak prirodni fenomen iznad Banjaluke

BANJALUKA - U poslijepodnevnim satima, nakon obilne kiše koja je prethodila, stanovnici Banjaluke svjedočili su rijetkom prirodnom fenomenu - pojavljivanju dvije duge na nebu istovremeno.

Fenomen se dogodio nekoliko minuta nakon prestanka kiše, kada su se sunčeve zrake probile kroz oblak i stvorile pravu raskoš boja iznad grada. Duge su se ukazale na nebu, jedna iznad druge, stvarajući sliku koja je oduzimala dah.

"Bio je to zaista magičan trenutak", rekao je Marko Petrović, stanovnik naselja Borik koji je bio svjedok ovog spektakularnog prirodnog fenomena.

"Nisam nikada prije vidio dvije duge istovremeno. Bilo je kao da je priroda sama odlučila da nas počasti svojom ljepotom", dodao je on.

Duge su ostale vidljive nekoliko minuta prije nego što su se polako izgubile na horizontu, ostavljajući iza sebe oduševljene i zadivljene građane koji su uspjeli uhvatiti nekoliko fotografija ovog rijetkog prizora.

Stručnjaci iz meteoroloških institucija objašnjavaju da je pojava dva luka istovremeno relativno rijetka i ovisi o specifičnim atmosferskim uslovima, poput ugla sunčevih zraka i raspodjele vlage u vazduhu.

Ovaj neobični događaj podsjetio je građane na ljepotu prirode i podsjetio ih da se čuda mogu dogoditi čak i u svakodnevnom životu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije