Banja Luka

Roditelji djece iz "Zvjezdice" mogu preuzeti zahtjev za snižavanje cijene

Roditelji djece iz "Zvjezdice" mogu preuzeti zahtjev za snižavanje cijene
Foto: Ustupljena fotografija | Roditelji djece iz "Zvjezdice" mogu preuzeti zahtjev za snižavanje cijene

BANJALUKA - Roditelji djece koja borave u PU "Zvjezdica" mogu preuzeti obrazac zahtjeva za snižavanje cijene na 380 KM u kancelariji 23 Gradske uprave.

Kazao je ovo Bojan Kresojević, gradski menadžer, koji je poručio i to da se, prema zahtjevu, traži smanjenje cijene na 380 KM, koje će se primjenjivati najkasnije od 1. oktobra.

"U slučaju da 'Zvjezdica' pozitivno ne odgovori na zahtjev u roku od 15 dana od dana preuzimanja, smatra se da je roditelj raskinuo ugovor, pri čemu se raskid ugovora primjenjuje od 1. oktobra. Prema sporazumu koji se, takođe, potpisuje u kancelariji 23, a čiji potpisnik je i gradonačelnik, grad će obezbijediti boravak ove djece u javnim vrtićima od 1. oktobra", kazao je on.

Istakao je i to da roditelji koji su potpisali aneks ugovora sa "Zvjezdicom" za novu cijenu od 450 KM takođe imaju mogućnost da predaju zahtjev za snižavanje cijene na 380 KM i sporazum sa gradom o obezbjeđenju mjesta od 1. oktobra u javnom vrtiću.

"Nakon potpisivanja sporazuma sa gradom potrebno je da roditelji predaju dokaz da su predali zahtjev prema PU 'Zvjezdica'. Sporazum sa gradom se može potpisati do 5. jula. Nakon 5. jula biće dostupne informacije i za roditelje čija djeca borave u drugim predškolskim ustanovama o načinu rješavanja problema neopravdanog povećanja cijena. Kako je i najavljeno, potpisan je pravilnik kojim je subvencija povećana na 100 KM za prvo dijete, a 200 KM za svako naredno", istakao je Kresojević.

Kresojević je poručio i to da, takođe, sva djeca sa prebivalištem u Banjaluci mogu ostvariti pravo na subvenciju od 1. jula, bez obzira na to kada su promijenila prebivalište.

"Dakle, ograničenje od minimalno dvije godine boravka u Banjaluci se više ne primjenjuje", poručio je on.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije