Banja Luka

Roditelji iz višečlanih porodica predali zahtjev za besplatan prevoz

Roditelji iz višečlanih porodica predali zahtjev za besplatan prevoz
Foto: N.N. | Roditelji iz višečlanih porodica predali zahtjev za besplatan prevoz

BANJALUKA - Zahtjev za oslobađanje plaćanja autobuske mjesečne karte na linijama gradskog i prigradskog prevoza, danas su na protokol Gradske uprave Banjaluka predali roditelji sa četvoro i više djece, zajedno sa Draškom Stanivukovićem, odbornikom u Skupštini grada Banjaluka.

Dragana Agić, majka četiri kćerke, kaže da mjesečno izdvaja 150 KM za autobuske karte.

"Imam jednog studenta i dva srednjoškolca, mnogo bi nam značile besplatne karte, jer 150 KM puno znači za šestočlanu porodicu, pored toga imamo i ostale troškove poput užine i slično, dok u našoj porodici radi samo suprug", rekla je Agićeva.

Stanivuković je rekao da je zahtjev realan i izvodljiv, jer na području grada ima manje od 300 djece iz ovih porodica, a sedam prevoznika.

"To nije finansijski veliki izdatak, a pojedinačno za porodicu znači mnogo. Ove porodice sa četvoro i više djece su stub ove zemlje i stub ovog grada", rekao je Stanivuković.

Istakao je da će nastaviti sa inicijativom odborničkim pitanjima uz podršku roditelja Udruženja 4+, koji stoje iza ove ideje i akcije koja se zove "Besplatne karte za budućnost RS".

Dodao je da se to može rješiti na razne načine poput subvencija, koje može dati grad ili bilo ko drugi.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije