Banja Luka

Ružno vrijeme otežalo humanitarnu akciju za Olivera

Ružno vrijeme otežalo humanitarnu akciju za Olivera
Foto: N.N. | Ružno vrijeme otežalo humanitarnu akciju za Olivera

BANJALUKA - Humanitarni bazar za dječaka Olivera Pal Gajodija, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tipa jedan, završen je u subotu u parku "Petar Kočić" u Banjaluci, a ružno vrijeme i kiša su malo otežali organizatorima i svim ljudima dobre volje da učestvuju u ovoj akciji i doniraju sredstva za liječenje.

Nevena Jorgić, jedan od organizatora bazara, rekla je za "Nezavisne" da je u subotu u parku "Petar Kočić" bio širok spektar prodaje te se moglo kupiti puno paketića, igračaka, slaniša, slatkiša, ručnih radova, dekoracija ili dječjih radova.

"Vrijeme nam baš nije išlo na ruku, tako da je bio malo manji odziv nego što smo očekivali i za svega četiri sata prikupljeno je oko 3.650 KM, s tim da čekamo još donacije većih kompanija koje nisu u subotu učestvovale", navela je Jorgićeva.

Prema njenim riječima, ostalo je puno stvari za prodati s bazara, pa organizatori razmišljaju da naprave ili online prodaju ili neki vid prodaje na zatvorenom kako bi se prikupilo još više sredstava.

"Organizacija bazara je prošla super, imali smo i facepainting, kao i ljekara koji je pružao svoje usluge. U organizaciji je učestvovalo dosta volontera koji su posluživali tople napitke, kao i kulturno-umjetnička društva i plesne grupe", istakla je Jorgićeva.

Na bazaru su u prodaji bile i razne knjige, igračke, zimnice, a svi prisutni su se mogli ugrijati uz kafu, čaj i kuvano vino, a bila je i jelka iznenađenja, na kojoj su svi brojevi bili dobitni.

Takođe, za Olivera Pal Gajodija je u funkciji i humanitarni "M:telov" broj 1414, kojim darujete jednu KM za liječenje ovog dječaka.

Podsjećamo, za njegovo liječenje je potreban najskuplji lijek na svijetu, koji košta čak 2,3 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije