Banja Luka

SDS traži vanrednu sjednicu zbog afere sa zemljištem u Banjaluci

SDS traži vanrednu sjednicu zbog afere sa zemljištem u Banjaluci
Foto: N.N. | SDS traže vanrednu sjednicu zbog afere sa zemljištem u Banjaluci

BANJALUKA - Zbog gubitka zemljišta Stare autobuske stanice u centru grada vrijednog desetine miliona KM opozicija u Banjaluci traži vanrednu sjednicu Gradske skupštine, kazao je Aleksandar Petković, odbornik SDS u Banjaluci.

Cilj ovakve sjednice je traženje odgovora na pitanja ko je kriv što je Grad izgubio možda najvrijedniju lokaciju i ko će se okoristiti gubitkom imovine građana Banjaluke.

"Izgubiti imovinu vrijednu desetine milina KM i ne zakazati vanrednu skupštini to je za mene prolongiranje vremena i davanje mogućnosti da se ta imovina prigrabi i da se u potpunosti ostvare namjere onih koji su skovali ovaj plan", poručio je Petković.

Upitao je zašto niko od odgovornih za misteriozni nestanka dokumentacije, koja potvrđuje vlasništvo Grada nad imovinom, nije identifikovan i sankcionisan.

"Dokumenti koji potvrđuju imovinu Banjaluke nad ovim zemljištem nisu nestali iz samo jedne  institucije, nego sa tri mjesta. SNSD je u Banjaluci na vlasti u proteklih 20 godina, a proces je počeo prije 16 godina i za sve to vrijeme ništa nije učinjeno kako bi se spriječila šteta za Banjaluku koja će, kada se uračuna odšteta koju Grad mora platiti preći 100 miliona KM", kazao je Petković.

On je upitao se zašto niko nije pokrenuo istragu, i krenuo od radnika arhive, pa do svih ostalih mjesta sa kojih je misteriozno nestala dokumentacija.

"Da li je vlast u Banjaluci možda mislila da će bez dokumenata koji potvrđuju da je Banjaluka legalni vlasnik nad ovom imovinom sud donijeti drugačiju odluku", kazao je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije