Banja Luka

SNSD: Ili uvrštanje projekata skupštinske većine ili prekid sjednice

SNSD: Ili uvrštanje projekata skupštinske većine ili prekid sjednice
Foto: N.N. | SNSD: Ili uvrštanje projekata skupštinske većine u rebalans ili prekid sjednice
Nemanja Vukojević

BANJALUKA - Postoje dva scenarija za sutrašnju sjednicu Skupštine grada, i to uvrštanje prijedloga skupštinske većine u Nacrt rebalansa budžeta na doradu ili odbijanje samog nacrta i prekid sjednice, rekao je na konferenciji za novinare Mladen Ilić, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Istakao je da je skupštinska većina tražila sastanak sa gradonačelnikom.

"Ne postoji nijedan ozbiljniji projekat koji može proći mimo Skupštine grada. Mi ako ne ispunimo nečije hirove, mi smo ti koji su krivi za sve. Ništa još nije urađeno u Banjaluci prethodnih 10 mjeseci. Ispod časti je da najveći projekat koji Banjaluka ima asfaltiranje 100 metara puta", naveo je Ilić.

Dodao je da ovakve politike o isplati porodiljama neće proći kod skupštinske većine.

"On mijenja sve stvari bez ikakvog objašnjenja. To neće proći kod nas. Na sutrašnjoj sjednici ja se neću libiti da prekidam sjednicu koliko god puta je potrebno da bi normalno sve funkcionisalo", kazao je Ilić.

Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka, kazao je da poslije sastanka sa gradonačelnikom nisu odlučili kako će izgledati sjednica Skupštine grada koja će biti održana sutra.

"Moramo reći da nismo poslije sastanka donijeli nikakve konkretne prijedloge kako će sutra izgledati sjednica. Vidjećemo u kojem će pravcu ići", rekao je Topić.

Istakao je da ne postoji nikakva komunikacija odbornika koji su legitimno birani sa gradonačelnikom.

"Svedeni smo na to da s njim komuniciramo putem medija.

Postavljamo pitanje da li gradonačelnik vrši politički pritisak na Ustavni sud RS na amandmane jer, koliko smo upoznati, neće više biti rebalansa budžeta ove godine, pa kako će onda isplatiti amandmane porodiljama i zdravstvenim radnicima ako presudi Ustavni sud RS da su važeći", upitao je Topić.

Topić je ponovio da postoje dva scenarija na sutrašnjoj sjednici Skupštine grada.

"Jedna od opcija je da sam nacrt vratimo na doradu i da se uvrsti minimum zahtjeva, a druga opcija je da ako ne naiđemo na nikakvo razumijevanje prekinemo sjednicu", naglasio je Topić.

Dodao je da je većina za sve projekte gradobačelnika, da ne bi bilo nerazumijevanja, ali da hoće i da dodaju neke projekte.

"Smatramo da šest miliona KM nije dovoljno da se riješe kapitalni projekti i da je potrebno još, i ako se donosi odluka o emitovanju obveznica da to bude više i da se dogovorimo oko toga", naglasio je Topić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije